Regisztráció Elfelejtett jelszó
   
Tesztek / Cikkek
Tesztek / Cikkek : Skylanders Imaginators (PS4) • írta: Wickon2017/05/28

Skylanders Imaginators (PS4) • írta: Wickon2017/05/28

  2017.05.28. 20:30


Az a nagyszerű alkalom adódott az életemben, hogy egy barátomon keresztül kipróbálhattam a Skylanders Imaginators-t egy PlayStation 4-en – a Crash és Cortex játékfigurákkal együtt!

A tesztalanyom tavaly októberben jelent meg, és Crash 20. születésnapját volt hivatott ünnepelni, szóval mondhatni egy kicsit megkésett ez az elemzés. Ennek ellenére úgy gondoltam, hogy néhányatokat talán érdekelne, mivel eddig mi sem tudtunk túl sokat mondani nektek a játékról. Szóval térjünk is a lényegre!

Képtalálat a következőre: „skylanders crash”

Szóval mi is az a Skylanders?

A sorozat első sikeresebb képviselője a „Toys to Life” videojáték műfajnak. Az ilyen típusú játékokban csak azokkal a szereplőkkel játszhatunk, akinek a figurája a birtokunkban van. A játékok kezdőcsomagjai általában három darab skylander figurát tartalmaznak, ami elegendő ahhoz, hogy gondmentesen végigjátszhassuk a játékot.

Természetesen itt jön a csavar: hogy a fogyasztó ne tudja teljes egészében kiélvezni a játék tartalmát csupán a kezdőcsomag megvásárlásával, minden szereplő elemi besorolást kapott. Összesen nyolc féle elemmel találkozhatunk a sorozatban, ezek a mágia, tűz, víz, föld, levegő, élet, technológia és a sötétség. Hogyha szeretnénk további területeket bebarangolni, akkor minden elemből szükségünk lesz legalább egyre (és a későbbiekben ez még variálódik óriásokkal, cserélhető felsőtestű figurákkal, csapdákkal, autókkal, szenszeiekkel és az egyedi skylander alkotás lehetőségével is). Minden Skylanders játék képes kezelni az előző részekhez kiadott figurákat, így a szereplőgárda folyamatosan bővül, és soha nem csökken (és ha a feltevésem nem csal, akkor a következő Skylanders játékban ismét használhatjuk majd Crash és Cortex figuráinkat is). A figurákat egy portálnak nevezett eszköz segítségével tudja beolvasni a játék és mindegyik képes megjegyezni a becenevét, a tapasztalati pontjait, a szintjét, a tanult mozdulatokat és, hogy milyen sapkát visel éppen.

És ez hogy is függ össze Crashsel?

Donkey Kong és Bowser után Crash és Cortex is tiszteletüket tették a Skylanders sorozatban, mint vendégszereplők. Mind a Skylanders, mindpedig a Crash Bandicoot címek is az Activision globális kiadó kezében vannak, tehát már évek óta fennállt a lehetősége egy esetleges krosszóvernek. A Skylanders: Imaginators az első játék a Skylanders széria történetében, ami egy külön PlayStation exklúzív kezdőcsomaggal érkezett, Crash-es témával. Ez az összeállítás tartalmazza az alapcsomag minden lényeges elemét, és ezen felül egy Crash Bandicoot és egy Dr. Neo Cortex figurát is. Szerencsére a játék Crash Bandicoot-os tartalmának a végigjátszásához igazából csak erre a kedvelt duóra lesz szükségünk. A két figura egyébként nincs a PlayStation-köz kötve; külön is megvásárolhatóak, és a játék Xbox és Wii változatai is képesek kezelni őket.

Játsszunk!

Mielőtt belekezdek, szeretném leszögezni, hogy a játékot nem vittem végig, csupán csak a Crash-es tartalmat, azaz egy szintet, melyet Thumpin' Wumpa Islandnak nevezek el a fejlesztők. Egyébként megjegyezném, hogy nem is olyan kicsi, mondhatnánk egy mellékszál a játékban; kapunk egy külön intrót, dialógusokat, illetve egy lezárásképpen egy kisfilmet is, így mondhatjuk azt is, hogy a szint maga egy kerek történetet alkot és teljesen független a játék többi részétől.

Húsz évente ünneplik Crash szigetén azt a különleges eseményt, amikor a világok szinkronban állnak. Skylands és a Wumpa sziget között megnyílt az átjáró, amin keresztül Spyro és egy barátja Crash világába utaznak. Azonban a gonosz Dr. Neo Cortex a harmóniából eredő energiát szeretné elszívni és felhasználni, hogy világuralomra törjön. Tervét azonban meghiúsítja hen utált bandicootja mégidegesítőbb változata. Hogy ki? Természetesen Fake Crash! Cortex robotjába belemászva őrült táncba kezd, amivel kibillenti a világot az egyensúlyból. Crash, Cortex és Spyro közösen összeállnak, hogy megállítsák az óvatlan Fake Crashset, mielőtt elpusztítja a szigetet.

A történet dióhéjban ennyi, kezdjünk is bele a játékba! A pálya legeleje ismerős lehet a Crash Banicoot 1-ből, de ami a homokos tengerpart után következik, az már teljesen más. Elsősorban érdemes tudni, hogy nem kötelező Crashsel vagy Cortexszel végigvinni a szintet, a hatszázakárhány Skylanders figura közül továbbra is bárkit választhatunk, DE és itt jön a de, van egy szint, amelyre csak Crash, illetve mégegy, amelyre csak Cortex léphet be. Crash egyedi pályájával egy kicsivel a Pau Pau falu után találkozhatunk. Természetesen ez a szint a Boulder Dash-re hajaz, ahol egy hatalmas guruló szikla elől kell menekülnünk, közben lehetőleg összetörni mindegyik ládát extra ajándékokért. Cortex egyedi szintjét valamivel később próbálhatjuk ki, itt egy űrhajóval kell megvédeni a földet aszteroidák ellen. Ez már kevésbé izgalmas, bár én sose voltam oda az űrhajós szintekért egyik videojátékan sem. Viszont külön pozitívum, hogy a minijáték háttérben látni lehet Cortex felrobbantott űrállomásának a darabjait.

A játékban találkozhatunk olyan ismerős arcokkal, mint Aku Aku, Fake Crash, a szigeten élő bennszülöttek, Spyro, illetve Dingodile-t és Tiny Tigert ábrázoló szobrok is megjelennek néhány zenés feladványban. Igencsak elenyésző számban találkozunk platformer részekkel, azonban összegyűjthetünk ékköveket (mint a Crash Twinsanity-ben), illetve törhetünk ládákat is. A nagy finálé pedig egy küzdelem a Fake Crash által irányított robottal. Néha belebotlunk kisebb harcokba is, ahol minyonokat kell elgyepálnunk, mielőtt továbbjuthatnánk (mint a Titans-ban és a Mind Over Mutant-ban), ezekkel sincsen különösebb probléma. Az ilyen harcokhoz Crash és Cortex is rendelkezik különböző mozdulatokkal, melyet a többi Skylanders figurához hasonlóan fejleszteni is lehet. Még fontosnak tartom megemlíteni a félreértések elkerülése végett, hogy a játékban egyébként nem csak ezen az egy szinten lehet használni, hanem bárhol, szinte bármilyen helyzetben; tehát teljesértékű karakternek számítanak.

Grafika és hangok terén azt kell, hogy mondjam, mindent tökéletesen eltaláltak. A karakterek remekül néznek ki, a világ pedig minden ízében Crash PlayStation 1-es aranykorát, és egy kicsit a Twinsanity-t is idézi. A zene is fenomenális, az, hogy Crash, Aku Aku és Cortex hangja pedig maradt a Twinsanity-ben megszokott felállás szerint már csak hab a tortán!

Összegzés

Azt hiszem, hogy nincs különösebb értelme pontozni a játékot, mert csak azt láttam belőle, ami engem érdekelt. A szint grafikájára, zenéire és irányítására egyaránt kiváló, mig a szavatosságra csak elégséges osztályzatot tudnék adni.

De a pontozás helyett inkább tanáccsal szolgálnék azoknak, akik már a malacperselyt törtnék össze kapkodva: természetesen, mint Crash rajongó jól szórakoztam, de azt kell, hogy mondjam míg egyszeri alkalommal nagyszerű élmény volt, nem éri meg megvásárolni csak ezért az egy szintért. A Crashes tartalom alig egy óra alatt (a feladványokkal együtt) teljes mértékben végigvihető, s a játék túlnyomó részben a Skylandersről szól, mely a 4-14 éves korosztályt célozza meg. Csak akkor vegyük meg ezt a játékot, ha elkötelezett Crash ÉS Skylanders rajongók vagyunk, vagy van a családunkban kisebb gyerkőc, aki ki is tudja használni a játék többi részét. A Crash és Cortex figurák viszont remek dekoratív kelléket képezhetnek egy könyvespolcon (vagy egy kulcsra zárt vitrinben).

Mindenesetre, hatalmas köszönet és hála illeti a Vicarious Visionst, amiért vették a fáradtságot, hogy egy ilyen remek szinttel megünnepeljék Crash második X-ét. Igazi 'szerelmeslevél' a Crash Bandicoot sorozathoz és rajongóihoz.

Továbbá szeretném megköszönni Boti barátomnak, hogy lehetővé tette ennek a játéktesztnek a megvalósulását!

Írta: Wickon

 
Társalgó
 
Közösségi funkciók

http://crashfanclub.gportal.hu/portal/crashfanclub/image/gallery/1379178292_72.png
http://crashfanclub.gportal.hu/portal/crashfanclub/image/gallery/1382193071_45.pnghttp://crashfanclub.gportal.hu/portal/crashfanclub/image/gallery/1382196918_01.png
http://crashfanclub.gportal.hu/portal/crashfanclub/image/gallery/1379178293_09.png

 

 
Szavazás
Melyik játékból látnál szívesebben remastert?

Crash Team Racing online / multiplayer versenyekkel
Crash Twinsanity
Crash Bash online meccsekkel
Crash Nitro Kart vagy Tag Team Racing online lehetőségekkel
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Facebook oldalunk

 
Legutóbbi hozzászólások
Friss hozzászólások
 
Partnerek

 
   
 
  

Irányelvek

 
 

© 2005-2018, Crash Fan Club
www.gportal.hu/crashfanclub


A FÉRJFOGÁS és a FÉRJMEGTARTÁS TITKAI, a SZERELEMRÕL MINDEN, a BOLDOG SZEXUÁLIS ÉLEThez vezetõ út: PSP    *****    PÁRKAPCSOLATI és SZEXUAL PARAPSZICHOLÓGIA: PSP alternatív spirituális tanácsadó képzés abszolút kezdõknek és haladóknak    *****    Hogyan kell a SZERELMET BEVONZANI ÉS MEGTARTANI? Mi a BOLDOG SZERELEM TITKA? A PSP-n megtudhatod!    *****    Minden amit TUDNI AKARSZ A SZERELEMRÕL ÉS A SZEXRÕL: PSP Párkapcsolati tanácsadó képzés * SZERELEM SZEXUALITÁS    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók