Hírfolyam
Friss bejegyzések
2021.04.06. 11:13
2021.04.03. 18:27
2021.03.30. 11:50
Friss hozzászólások
 
 
Események

Események

2021. március 25.

Crash Bandicoot: On the Run

A Candy Crush készítőitől egy új játék Androidra. Tudj meg többet!

 
2021. március 12.

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Hivatalos! Érkezik a Crash Bandicoot 4: It's About Time Nintendo Switch, PS5 és Xbox Series portja! Tudj meg többet!

2020. október 2.

Crash Bandicoot 4: It's About Time

A Toys for Bob első Crash játéka, mely az eredeti trilógia közvetlen folytatása. Tudj meg többet!

 
Főoldal
Archívum - 2013.

B.U.É.K. és egy kis évértékelő

2013.12.31. 11:04, Wickon
Címkék: Ünnepek

Ismét eltelt egy év, és sajnos ismét Crash játék nélkül maradtunk. Azonban sok minden történt idén, amit érdemes felevenítenünk, és amire sokáig emlékezni fogunk. Összességében a tavalyiaknál némileg pozitívabb évet zártunk, feléledni látszik a rajongótábor, azonban még egy kósza hír sem érkezett egy új játékról. Úgy döntöttem, hogy ahogy azt BBC tette a korábbi években, írok egy kis összefoglalót, hogy mi is történt ebben az év.

Elevenítsük hát fel közösen a 2013-as év legjeit!

A legnagyobb pozitívum

A Crash Bandicoot: Cyrstal's Wrath

Idén a szokásos „rajongók elszántsága” helyett igyekeztünk kiemelni valami mást. Március végén a CM fórumok tulajdonosa, JumpButton lerántotta a leplet egy rajongói projektről, amin már pár hónapja dolgoztak.

Röpke négy hónap leforgása alatt egy csodálatos, Crash Twinsanity-t idéző világot és stílust hoztak létre a játékuknak. A fejlesztések egyelőre még folynak, de a csapat kitartó, és próbál kisérletezni, hogy hogyan is lehetne igazán jól megvalósítani az elképzeléseiket. Ha minden jól megy, akkor a jövő év végén már játszhatunk is vele.

A legnagyobb meglepetés

A Vicarious Visions és a poszter esete

Januárban jelent meg a Facebookon egy kép, amely lázba hozta Crash rajongókat. Ez a fotó a Vicarious Visions újévi partiján készült, és tisztán látható a falon a Crash-t ábrázoló kép. A poszteren a CRASH BANDICOOT felirat olvasható, a bandikut új alakja, dizájna pedig azon nyomban szembeötlő.

Igaz, ez a kép a stúdió falán azt sugallta, hogy a cég egy új játékon dolgozik, de ezek csak találgatások voltak. Mindenki nagyon megörült, és elkezdték kérdésekkel bombázni a céget. Később egy interjúban kiderült, hogy valójában csak egy újabb törölt játékról van szó, amit még 2011-ben kezdtek el fejleszteni a Vicarious Visions háza tájékán. Mindenesetre, ha nem készültek volna képek a buliról, akkor ennek a játéknak a puszta gondolata is örökre a feledés homályába vész.

A legnagyobb csalódás

A Sony mégsem vásárolta meg Crash Bandicootot

A legnagyobb csalódás nem is olyan rég ért minket. Egy PlayStation 4 reklámban az alábbi kép volt látható. A rajongók természetesen azon nyomban összefüggéseket kerestek benne, és találtak is. Csak éppen nem volt igazuk. Nagy port kavart az az álhír, miszerint a Sony végre megvásárolta a Crash Bandicoot sorozatot az Activisiontól. Ennek több indoka is volt, az előbb említett reklámon kívül az, pl. hogy a www.crashbandicoot.com honlapot leállították, és a Crash Bandicoot cím eltűnt az Activision által birtokolt játékok listájáról.

Későbbi interjúkból azonban kiderült, hogy a Sony nem vásárolta meg a játékot, és Crash sorsa még mindig az Activision kezeiben van, akik próbálják visszahozni őt valami „egyedi” formában. Megjegyezném, náluk az egyedi csak azt jelentheti, hogy Call of Duty vagy Skylanders. Így, ha készülőben is volt idén egy újabb Crash játék, azt az Activision már biztosan elkaszálta, és átalakította valami új Call of Duty-vá. Természetesen ez utóbbi gondolatmenetemet csak viccnek szántam, az Activision eddigi tapasztalataink alapján cégről cégre dobálja a Crash játékot, hátha valamelyiknek támad egy olyan remek ötletük amiből az általuk kívánt „egyediséget” el lehet érni.

A legjobb idegennyelvű Crash rajongói oldal

Az angol nyelvű Crashy News hírportál

Tavaly nyáron indult el a Crashy News, amely nem egy hagyományos rajongói oldal. Nem találhatók meg rajta semmiféle információk a karakterekről vagy a játékokról, kizárólag a friss hírekkel és a rajongói alkotásokkal foglalkozik. A honlap hemzseg rengeteg érdekes képben és videóban, a szerkesztő pedig azonnal lecsap minden apró hírmorzsára. Az információk természetesen többségükben a CM fórumról jönnek, de ez a honlap megkímél minket attól, hogy átrágjunk 100 topikot mire találunk valami érdekes hírt.

Apropó, ha már a legjobb rajongói oldalnál tartunk, reméljük, hogy a CFC idén minden elvárást teljesített, és nem csalódtak a kedves olvasóink. Az egész CFC csapat sikeres jövő évet kíván minden olvasónak, és reméljük, jövőre egy új Crash játékkal ajándékoz meg minket a sors karácsonyra – vagy mégelőbb!

És végül az év szerkesztője

Úgy érzem idén mindenki remek munkát végzett. Azonban van itt valaki aki mindig friss hírekkel szolgált a látogatóknak. Ő nem más mint Crash-b! Nagyon köszönjük Crash-b-nek, hogy bevett minket a csapatba, és együtt alakíthatjuk a CFC jövőjét.

Ezzel a cikkel búcsúzik a Crash Fan Club az idei évtől. Mindnyájótoknak Boldog Új Évet Kívánunk, reméljük mindenki egy jót fog bulizni.

Magas minőség 360 fokban

2013.12.27. 12:24, Wickon

Igaz már rengeteg cikket szenteltünk a Crash Bandicoot HD-ben szereplő Crash modellnek, mégis találtam valamit ami szerintetem érdekelhet titeket.

A készítők a kész Crash modellt feltöltötték egy Sketchfab nevű modell megosztóra. A honlap különlegessége, hogy képes ezeket a modelleket online megjeleníteni, és mozgatható kameranézetet biztosít. A honlap segítségével az is kiderült, hogy ez a modell 10.100 háromszögből és 6.700 "csontból" áll, ami azt jelenti, hogy egy PlayStation 3-as karakter kidolgozásával vetekszik. Az egyetlen probléma amit elkövettek az, hogy a talpán nincs textúra, csak ott rikít narancssárgán. Remélhetőleg ezt kijavítják majd.

Ha kíváncsiak lettetek, és szeretnétek megtekinteni a kész modellt minden szögből, akkor kattintsatok ide. Előre szeretnék szólni, hogy bár online tartalom, mégis igen nagy méretű és kidolgozottságú a fájl, ami a forgatás közben régebbi számítógépeknél le fagyhat pár másodpercre.

 

Kellemes ünnepeket!

2013.12.24. 10:21, Wickon
Címkék: Ünnepek

Eltelt egy újabb év, és mi Crash rajongók egy újabb csalódást éltünk meg. Idén sem jelentkezett Crash egy új játékkal, nem került bele a PlayStation: All Starts Battle Royale-ba és nem vásárolta meg a Sony. Azonban jó hír, hogy mindezeknek a pletykáknak a hatására újra fellendült az érdeklődés Crash iránt, és talán az Activision végre valahára észbe kap, hogy sürgősen cselekednie kell valamit.

Idén elkezdődött egy nagyszabású rajongói játék, a Crash Bandicoot: Crystal's Wrath fejlesztése, ami (ha minden a terv szerint alakul) már a jövő év végén játszható lesz.

Ami az oldalt illeti, elkezdett fellendülni itt az élet, és idén beütemeztük az új kinézetet is, ami szerintem nagyon jól tükrözi a Crash játékok és a Crash Fan Club hangulatát.

A CFC összes szerkesztője nevében békés, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok az olvasóknak!

Crash aktuális helyzete rajzokon

2013.12.23. 09:00, Crash-b [Dorci]
Címkék: Fan art

Deadcayot3 készített egy kissé humoros, 3 képből álló rajzsort arról, hogy Crash milyen helyzetben van most. Tekintsétek meg a rajzokat sorban, szerintem teljesen eltalálja a valóságot:

  

Elkészült a végleges Crash Bandicoot HD modell

2013.12.18. 10:00, Crash-b [Dorci]

Ha minden igaz, elkészült a Crash Bandicoot HD című fangame végleges Crash modellje, amit már színesen is megtekinthetünk! Véleményem szerint nagyon sokat fejlődött az első óta és viszonylag jól is néz ki, azonban az nem biztos, hogy ez a végleges modell, ezt csak néhány forrás említette így. Tekintsétek meg a modellt az alábbi képen!

Modolási lehetőségek a láthatáron?

2013.11.29. 18:38, BBC

Nemrég programok után kutakodtam a magyarításom további fejlesztéséhez (aminek állapotáról a közeljevőben beszámolok), amikor rábukkantam erre a gyöngyszemre. Nem tagadom, még csak ismerkedek vele, de nagyon ígéretesnek tűnik, rengeteg lehetőséget látok benne.

A használatához csak a programra és egy .bin formátumú, crashes játékra van szükségetek. Következő lépésként meg kell nyitnotok egy .nsf fájlt a CD S1/S2/S3 mappajából a program segítségével. Ezután már kezdődhet is a móka, kedvünkre szerkeszthetjük a különböző pályákat. Egy példa a szemléltetésre:

 

Az első képen az Un-Bearable pályán található objektumokat tekinthetjük meg. Kis módosítás után az egyik Wumpa gyümölcsöt feljebb és szemből nézve balra helyeztük, míg az egyik vasdobozt előrébb hoztuk, a másikat pedig lejjebb és hátrébb raktuk.

A program neve CrashEdit, további információk itt olvashattok róla (angol nyelven). Ha kedvet kaptok hozzá, próbáljátok ki, ajánlom figyelmetekbe! 

Hivatalos: még mindig az Activision kezeiben van Crash Bandicoot

2013.11.27. 11:00, Crash-b [Dorci]
Címkék: Hivatalos Hírek

Nagyon nagy port kevert az a hír, miszerint a Sony megvásárolta Crasht az Activisiontól. Sajnos mostanra már kiderült, hogy ez téves pletyka és hiedelem volt, a Sony ugyanis nem kapta meg a Crash Bandicoot jogait, emellett az Activision is megerősítette, hogy még mindig ők birtokolják Crash Bandicootot. Korábban találtam egy listát, amelyben az Activision birtokában lévő címek szerepeltek, és bizony a listán sajnos Crash is jelen volt. Ez persze nem magyarázza meg azt a tényt, hogy Crash neve eltűnt az Activision weboldalairól, ezügyben még mindig csak találgatások folynak.
Egy másik hírforrás szerint az Activision csapata azt nyilatkozta, hogy a széria nem halott, Crash csak pihen. A kiadó egyik szóvivője azt is elhintette, hogy folyamatosan keresik a módját annak, hogy hogyan tudhatnák visszahozni nagy játékhősünket. Az utolsó Crash játék 2010-ben jelent meg, de az sem lett kiadva nagygépeken, szóval ha úgy vesszük, vérbeli, konzolos Crash játék 2008-ban jelent meg utoljára, ez volt a Crash Mind Over Mutant. Reméljük, hogy minél hamarabb elkezdenek munkálkodni egy Crash részen!
Ti mit szóltok ehhez a hírhez? :( 

Crash Bandicoot - vaddisznó tervrajzok

2013.11.23. 14:00, Crash-b [Dorci]

Charles Zembillas november elején ismét érdekes tervrajzokat tett közzé, ezúttal a Crash Bandicoot 1. részében felbukkanó vaddisznókról.

"Valaki érdeklődött a vaddisznó karakter tervrajzairól, ami a Crash Bandicoot első részében bukkant fel még 1996-ban, szóval megkerestem a rajzokat. Kezdetben úgy lettek ábrázolva, mintha sumo harcosok lennének. A Naughty Dog viszont úgy döntött, hogy ők nem akarják ezt a figurát. Egy szimpla karaktert akartak, ami úgy néz ki, mint a való életben. Ezek a rajzok 1995-ös dátumozásúak, még abból az időből amikor Crashnek még Willy a Wombat volt a neve."

  

A Sony megvásárolta Crasht az Activision csapatától?

2013.11.22. 12:30, Crash-b [Dorci]
Címkék: Hírek

Néhány napja jelent meg a Sony legújabb játékkonzolja, a mindenki által ismert Play Station 4. A debütálással együtt persze egy videó is megjelent, no de ez miért lényeges nekünk? Nos, a videóban szerepel Crash is, igaz nem túl látható helyen, de egy a lényeg: helyet kapott a videóban! Milyen módon? Közvetlenül egy kuka felett egy kerek táblán látható Crash alakja fekete-fehér színben, a táblája fölött egy nyíl van, ami egy olyan tábla felé mutat, ami a Sony logóját jelképezi! A képet megtekinthetitek a hír alatt!
A jó híreknek egyelőre még nincs vége, merüljünk bele a témába kicsit jobban! Egy hírforrás írt egy hosszabb beszámolót Crash jelenlegi álláspontjáról - azt azonban nem tudjuk, hogy a leírás igaz-e vagy csak tévedés -, az eddigi elmondások szerint az Activision által birtokolt hivatalos Crash Bandicoot oldal (azaz a korábbi Crash Village) azért elérhetetlen, mert Crash már nincs az Activision kezei között! Emellett a forrás szerint ha órákig is próbálunk az Activision hivatalos weboldalán keresgélni a lefoglalt és birtokolt játékcímek között Crash után, akkor nem fogunk találni semmit, Crash el lett távolítva az Activision weboldaláról.
A találgatások egyelőre nem biztosak, viszont pletykánál azért magasabb szinten vannak, ugyanis a hatalmas játékmagazin, az IGN is írt egy cikket a dologról!
Akárhogy nézzük, a leírtakból bármi lehetséges, a Sony akár vissza is vásárolhatta Crasht, ugyanis Crash a Sony úgynevezett kabalája, illetve legnagyobb játékhőse, éppen úgy, mint ahogy a Segának a Sonic, a Nintendonak pedig Mario. Nehéz lenne elképzelni az új Play Station 4-et Crash Bandicoot nélkül, nem igaz?

http://i.imgur.com/dVEXCks.png

Crystal's Wrath tesztpálya

2013.11.21. 05:00, Crash-b [Dorci]

Induljon ez a nap a Crystal's Wrath legfrissebb videójával! A játék fejlesztői készítettek egy tesztpályát, ami a nyilatkozat szerint gyorsan lett elkészítve, szóval úgy is mondhatnánk, csak úgy össze lett dobva, nem került befejezésre, és a falakon sincsenek textúrák. Részleteket nem árulok el, csekkoljátok a videót, egy biztos: fangamehoz képest a látvány még tesztállapotban is szép!

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Társalgó

Chat szabályzat ♦ Avatar használata

 
 
#FONTOS# #Bejelentkezés modul!# Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gyorslinkek
Keresés
Hagyj hozzászólást!
Egyéb
 
Szavazás
A Crash Bandicoot 4: It's About Time-mal kapcsolatban.
Kedvenc új maszk?

Lani-Loli
Kapuna-Wa
'Akano
Ika-Ika
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Partnerek

Partnerség szabályok

Crash Bandicoot worldwide

  

Partnereink

        GTAinside - GTA Mods, Addons, Cars, Maps, Skins and more.

További oldalaink

  

 

Properties such as ACTIVISION, CRASH TEAM RACING, CTR, CRASH BANDICOOT and CRASH, including Crash Bandicoot and all related characters and contents are trademarks and © Activision Publishing, Inc. Used with permission. Activision has no association with and takes no responsibility for the content in this web site. Site design and written content © Crash Fan Club 2005-2021, unless stated otherwise.