Hírfolyam
Friss bejegyzések
2021.04.06. 11:13
2021.04.03. 18:27
2021.03.30. 11:50
Friss hozzászólások
 
 
Események

Események

2021. március 25.

Crash Bandicoot: On the Run

A Candy Crush készítőitől egy új játék Androidra. Tudj meg többet!

 
2021. március 12.

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Hivatalos! Érkezik a Crash Bandicoot 4: It's About Time Nintendo Switch, PS5 és Xbox Series portja! Tudj meg többet!

2020. október 2.

Crash Bandicoot 4: It's About Time

A Toys for Bob első Crash játéka, mely az eredeti trilógia közvetlen folytatása. Tudj meg többet!

 
McDonald's kvarcjátékok

2005-öt írunk. A Crash Twinsanity 2004 végén jelent meg, a Spyro: A Hero's Tail pedig 2005 elején. Eme két játék megjelenésének alkalmából az európai McDonald's éttermek nyolc darab számozott kvarcjátékkal kedveskedtek a Happy Meal menü mellé. A nyolc játék közül négy Crash Bandicoot, négy pedig Spyro the Dragon témájú volt. A promóció Magyarországon 2005. május 13-tól június 9-ig tartott.

Kapcsolódó kép

Ezek a kvarcjátékok nagy divatban voltak akkoriban az étteremláncnál, Sonic például többször is visszatért ilyen formában újra és újra. A kvarcjátékok mind téglatestűek, és egy felhajtható fedlappal rendelkeznek, ami megvédi a játékot, és ezáltal magunkkal vihetjük őket bárhová.

Első ránézésre is szépen kidolgozottnak tűnnek, a borítóképek jól tükrözik a Crash játékok mókás, és a Spyro játékok kicsit komolyabb, merészebb hangulatát. Ezek a 60 mm széles, 88 mm hosszú és (fedlappal együtt) 18mm vastag téglatestek tökéletesen illeszkednek a kezünkbe, és a fedőt felhajtva férhetünk hozzá a manapság őrülten fontos screen-to-body ratiot megcsúfláló – akkoriban norma, de manapság már meglepően kicsi – 21 mm-szer 29 mm-es játéktérhez, aminek a hátterért legtöbb esetben egy nyomtatott kép (vagy még az sem) alkotja.

A monokróm kijelzőn megjelenő figurák csak fekete pixelekből állnak és nem meglepő módon kevés vagy szinte semmi animációval sem találkozhatunk. A bekapcsoláskor, győzelemkor és vesztéskor hallható zene és a csipogások ugyanaz, mint minden korábbi és későbbi kvarcjátékban az étteremlánctól.

Egyébként a McDonald's-ban már korábban is feltűntek más címek kvarcjátékokkal – például a Spongyabob, valamint a Sonic sorozat több alkalommal is –, Spyro és Crash esetében pedig, a korhoz képest, minden egyes játék zseniálisan szórakoztató. Crash-sel vízisíelhetünk, versenyezhetünk, Simon mondját játszhatunk Dr. Neo Cortex ellen és megküzdhetünk egy barátunkkal dodgemes lövöldözésekben, míg Spyro-val repülhetünk, megküzdhetünk Reddel, a piros srákánnyal, bebarangolhatunk egy labirintust és kulcsokat gyűjthetünk a túlélésért; mindegyik játék tehát más és más. 

Összességben, azt tudom mondani, hogy csodálatos dolog volt akkoriban a kezünkbe venni ezeket a vackokat, hiszen gyerekként sokan ismertük és rajongtunk mindkét játékszériáért, de kézikonzolunk, mint például a korabeli Game Boy Advance, vagy színes kijelzős mobiltelefonunk (amikre egyébként voltak Crash-es és Spyro-s játékok is), csak a nagyon kiváltságos gyermektársainknak voltak.

Tehát a nosztalgiázásom lezárása képpen, mielőtt bárki rohanna a bankba, hogy minden spórolt pénzét elverje egy ilyen ketyerére, tudnotok kell, hogy igazából teljesen felesleges. Ezek nem a mai embereknek lettek tervezve, hiszen, hangsúlyozom, több, mint 15 éve jelentek meg, mikor még  a PlayStation 2, Xbox, GameCube és a Game Boy Advance hódított világszerte. Egyáltalán nem véletlen, hogy manapság nem találkozni sem a McDonald's, sem pedig más éttermek kínálatában kvarcjátékokkal; egyszerűen nincs igénye a gyerekeknek rájuk, hiszen ők is is inkább saját, vagy a szüleik telefonján játszanak unalmukban.

De ha esetleg mégis ilyet tervezel vásárolni, semmiképpen se várj tőle fenomenális játékélményt. Rajongóknak nyílván kötelező darab a gyűjteménybe, de körülbelül két-három percig nyomogatnád mielőtt örökre letennéd.

Na, szóval ilyen is volt. Remélem, hogy felelevenítettem bennetek a régi időket, amikor még „minden jobb volt” – ahogyan azt mondani szoktuk. :)

– írta: Wickon

 
Társalgó

Chat szabályzat ♦ Avatar használata

 
 
#FONTOS# #Bejelentkezés modul!# Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gyorslinkek
Keresés
Hagyj hozzászólást!
Egyéb
 
Szavazás
A Crash Bandicoot 4: It's About Time-mal kapcsolatban.
Kedvenc új maszk?

Lani-Loli
Kapuna-Wa
'Akano
Ika-Ika
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Partnerek

Partnerség szabályok

Crash Bandicoot worldwide

  

Partnereink

        GTAinside - GTA Mods, Addons, Cars, Maps, Skins and more.

További oldalaink

  

 

Properties such as ACTIVISION, CRASH TEAM RACING, CTR, CRASH BANDICOOT and CRASH, including Crash Bandicoot and all related characters and contents are trademarks and © Activision Publishing, Inc. Used with permission. Activision has no association with and takes no responsibility for the content in this web site. Site design and written content © Crash Fan Club 2005-2021, unless stated otherwise.