Hírfolyam
Friss bejegyzések
2021.04.06. 11:13
2021.04.03. 18:27
2021.03.30. 11:50
Friss hozzászólások
 
 
Események

Események

2021. március 25.

Crash Bandicoot: On the Run

A Candy Crush készítőitől egy új játék Androidra. Tudj meg többet!

 
2021. március 12.

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Hivatalos! Érkezik a Crash Bandicoot 4: It's About Time Nintendo Switch, PS5 és Xbox Series portja! Tudj meg többet!

2020. október 2.

Crash Bandicoot 4: It's About Time

A Toys for Bob első Crash játéka, mely az eredeti trilógia közvetlen folytatása. Tudj meg többet!

 
GY.I.K.

Sokszor előfordult már, hogy sokan tették fel ugyanazt a kérdést, ennek megelőzése érdekében nyílt ez a menüpont, hogy a leggyakrabban ismételt kérdésekre választ adjunk egyszer s mindekorra. Ha további kérdésed van, akkor azt nyugodtan tedd fel a vendégkönyvben!

Általános kérdések a Crash Bandicoot sorozattal kapcsolatban

1. Crash egy róka?
Nem. A nevében is benne van, hogy ő egy bandikut, ami egy Ausztráliában és a környező szigeteken őshonos patkány-méretű rágcsáló. Ebben a cikkben részletesebb leírást kaphatsz a bandikutokról.

2. Mikor jelenik meg új Crash rész?
Ezt felesleges kérdezni, amint megtudjuk a választ, egyből megosztjuk veletek is a honlapon, hír formájában.

3. Vannak Crash játékok PC-re is?
A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy az egyetlen PC-n is elérhető Crash rész. Kezdetben a Crash egy konzoljáték volt, de a PlayStation 1-es részek manapság szinte bármely számítógépen futtathatóak az ePSXe emulátor segítségével. A Game Boy Advance részek is elfutnak számítógápes vagy telefonos emulátorokon.

3.1. Lesz Crash Team Racing Nitro-Fueled PC-re?
Egyelőre úgy fest, hogy ez nem fog megtörténni.

4. Honnan tudok Crash játékot/ Crash játékfigurát rendelni?
Mindenbizonnyal a www.ebay.co.uk-ról.

5. Crash miért is „Crash”?
A „crash” szó angolul törést, ütést, zúzász jelent. Mivel a a Crash Bandicoot 1-ben még nagyon fontos szerepet töltött be a pörgéssel összetörhető doboz, így a készítők ezt a nevet adták hősünknek. A végleges döntés előtt esélyes volt még a Willie the Wombat, a Wez the Wombat és a Walter the Wombat is.

5.1. Cortex miért is „Cortex”?
A „neocortex” az agykéreg egyik része. Ezt elferdítve a Naughty Dog létrehozta Crash ellenségének, egy gonosz tudósnak a nevét, ami így hangzik: „Dr. Neo Cortex”.

6. Miért maradt ki Tawna annyi részből?
Az ok igen egyszerű: mivel a Crash játéksorozatot a 3-12 éves korosztály számára is játszhatóvá akarták tenni, nem tartották helyesnek egy nagymellű, nem túlöltözött, dögös női karakter szereplését, aki ráadásul a főhős csaja. De ha a dolgok jó oldalát nézzük, akkor Tawna likvidálása nélkül valószínűleg sohase tűnt volna fel a sorozat egyik kedvence, Coco Bandicoot.

Crash Fan Clubbal kapcsolatos kérdések

1. Lapi, honnan szerezted a Crash plüsst?

Dél-Olaszországból, egy ilyen zsetonbedobálós, ticket gyűjtögetős játékteremben nyertem :)” – Lapi

2. Hogy tudok képregényt, rajzot vagy fanficet beküldeni?
Küldd el az elérhetőségeknél látható e-mail címek valamelyikére (dorcicfc@gmail.com)! Ezen kívül ha valami más eszedbe jut, azt is szívesen várjuk.

Technikai és visszafelé kompatibilitással kapcsolatos kérdések

1. Mi az az NTSC és PAL?

  • NTSC – National Television Standards Committee. Amerikában, Kanadában, Japánban és Dél-Amerika egyes területein használt tévészabvány, ami 60 Hz-en jeleníti meg a képet.
  • PAL – Phase Alternating Line. Az Egyesült Királyságban, Európa nagy részén, Ausztráliában és Új-Zélandon valamint Ázsia jó részén használt tévérendszer, ami 50 Hz-en jeleníti meg a képet.

1.1. Mi a különbség a játék PAL és NTSC verziója között?
Mivel a Crash játékokat Amerikában fejlesztik, ezért régebben az NTSC változat előbb jelenik meg. A PAL változat megjelenéséig akár hónapok is eltelhettek, ami alatt bizonyos hibákat javítottak a visszajelzések alapján. Előfordul, hogy vannak apróbb különbségek a két verzió között (pl.: egy bónusz karakter, videóbejátszás, hangok/zenék eltérhetnek, stb...) Vagy különbözik a két verzió dobozképe, alcíme is. Mivel a Magyarországon forgalomba bocsátott konzolok mindegyike PAL, ezért nem is érdemes NTSC játékokat megvásárolni rájuk (és a Crash összes részének a PAL verziója a jobb). Azonban manapság A PAL és NTSC változatok egyidejűleg kerülnek forgalomba, a hibák javítása pedig később a neten keresztül patch-ekkel megoldható, így manapság már nincs eltérés a két régió változatai között.

2. Xbox 360-on melyik Xbox-os Crash részeket lehet futtatni?
A Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex hibátlanul fut rajta (4:3 felbontásban marad). A Crash Nitro Kart működik, de csak 1 játékos módban. A Crash Twinsanity is jól működik, igaz, néha előrfodulhat, hogy belassul a játék, pl. a High Seas Hi-Jinks szinten, bár ez lehet, hogy csak 1080p-s felbontáson fordul elő. A Crash Tag Team Racing-et sajnos el sem lehet indítani.

2.1. Xbox One-on melyik Xbox-os és Xbox 360-as Crash részeket lehet futtatni?
Elvileg az összes megjelent cím kompatibilis, tehát Xbox játékok közül Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex, Crash Nitro Kart, Crash Twinsanity, Crash Tag Team Racing, illetve Xbox 360-ról Crash of the Titans és Crash Mind Over Mutant.

Crash Bandicoot-tal (PS1) kapcsolatos kérdések

1. Hogyan lehet elmenteni a játékot?
Többektől is hallottuk a kérdést, hogy hogyan lehet elmenteni a játékot, ezért érdemesnek láttunk egy külön szekciót szentelni ennek.. A mentési lehetőség elég ügyetlen és bugyuta megoldással van megvalósítva. A második szinttől kezdődően, ha a dobozokat összetörve sikerül három Tawna ikont összegyűjtenünk, akkor átkerülünk egy bónusz szintre. Ha ezt sikeresen teljesítjük, akkor lehetőségünk adódik elmenteni a játékot, vagy leírni a jelszót – amit akkor ajánlatos, ha nem áll rendelkezésre memóriakártya. Egyébként a játékot csak a kódok felírásával is végig lehet vinni, így egyébként a memóriakártya használata csak egyszerűsítés gyanánt lett bevezetve. Ha kódokkal játszol, akkor azt a játék Password menüpontjában kell beütni, illetve ha nem akarod elölről kezdeni a játékot, akkor kóddal elkezdheted ahol csak szeretnéd, aztán később menthetsz memóriakártyára is.

Crash Bandicoot 3: Warped-dal (PS1) kapcsolatos kérdések

1. A Crash Bandicoot 3: Warped-ban hol látható Fake Crash, és mikor válik láthatóvá?
Csak akkor látható, ha megvan a 100%. Az alábbi szitneken fog megjelenni: Toad Village, Makin' Waves és Hog Ride.

Crash Team Racing-gel (PS1) kapcsolatos kérdések

1. Meg lehet nyitni Oxide-ot a CTR-ben? És, ha igen, hogyan?
Nem. Illetve igen, meg lehet nyitni, de csak egy GameShark kóddal! A kód:

D0087100 000F
80087100 0001
D00AC39C 0030
80087100 000F

1.1. Mi az a GameShark?
A GameShark egy program, amit le lehet tölteni valamelyik weboldalról (információnk még nincs róla, hogy honnan) és azt valahogyan fel lehet tölteni a konzolodra és ezzel a programmal lehet mindenféle számkombinációs csalásokat beírni.

Frissítés: A GameShark egy program, ami lemezen érkezik. A lényege, hogy elindítod a konzolodat a GameShark lemezzel, kiválasztod a kívánt játékot (ha támogatja), beírod a kívánt számkombinációs csalást, majd felnyitod a konzol fedelét, behelyezed a játék lemezét, és újraindítod.

2. Oxide helyett azonban vagy egy másik titkos karakter... Penta Penguin! De ki is ez a Penta Penguin, és hogyan lehet megnyitni a CTR-ben?
Penta Penguin eredetileg a japán Crash mangákban jelent meg, így került bele a Crash Team Racing-be. Csak egy kóddal, amit a főmenüben kell beütni (a játék kezdőképernyőjén egészen pontosan). Tartsd lenyomva az L1 és R1 gombokat és közben üsd be: le, jobb, háromszög, le, bal, háromszög, fel. A játék NTSC változatában a statisztikája ugyanolyan, mint Polarnak, Purának és Ripper Roo-nak (kanyarodás 5/5, gyorsulás 3/5, sebesség 2/5), a PAL verzióban azonban minden adottsága 5/5-ös, azaz ugyanolyan jó, mint Oxide.

3. Hogyan lehet hárman vagy négyen játszani a játékot?
Alapból kettő játékos játszhat vele, de PlayStation 1-gyes mutlitap elosztó segítségével akár hárman vagy négyen is lehet játszani. Nem mellékesen emulátorokon is elérhető ez a funkció.

Crash Bash-sel kapcsolatos kérdések

1. A Crash Bash-ben tényleg szerepel Fake Crash?
Igen, de sajnos csak és kizárólag a japán verzióban!

1.1. Tényleg nem szerepel a többi változatban Fake Crash?
Tényleg.

Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex-szel kapcsolatos kérdések

1. A Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex-ben nem működik a WOMBAT kód!
A kód csak az Xbox és GameCube változatokban működik, a PlayStation 2 változatban NEM (ha a névnek kezdéskor a WOMBAT-ot adod meg, akkor automatikusan 107%-kal kezdessz).

Crash Nitro Kart-tal kapcsolatos kérdések

1. A nagy Velo császár nem megnyitható karakter?
Nem.

Crash: Mind Over Mutant-tal kapcsolatos kérdések

1. Hogy lehet a Crash Mind Over Mutant-ban Coco-val lenni?
Csak a játék Xbox 360 és Nintendo Wii változatában lehet Coco-val játszani, PlayStation 2-n sajnos nem. Le kell győzni Coco-t, hogy megnyissuk, de visszaválthatunk utána Carbon Crash-re is. Természetesen csak a második játékos lehet vele.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy-vel kapcsolatos kérdések

1. A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy-ben a Crash 1-ben hiába törtem össze minden dobozt, mégsem kapom meg az ékkövet a szinten! Mit csinálok rosszul?
Azokon a szinteken, amik színes ékkővel jutalmaznak, meghalás nélkül kell átjutni, ha kell a szajré. Ha a szint végén azt látod, hogy „...but you died!”, akkor ez mindenbizonnyal egy ilyen szint, úgyhogy az előbb leírtak szerint kell cselekedned. Sok sikert!

1.1. A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy-ben hol és mikor válik láthatóvá Fake Crash?
Csak akkor találkozhatsz vele, ha az adott játékban elérted a 100%-ot. A Crash 1-ben az alábbi szinteken fogod látni: N. Sanity Beach, . A Crash 2-ben: Hang Eight,. A Crash 3-ban pedig: Toad Village, Makin' Waves, Hog Ride, Area 51? és Future Tense.

Crash Team Racing Nitro-Fueled-del kapcsolatos kérdések

1. Mivel tud többet a Nitros Oxide Edition? És meg kell-e vásárolnom, ha szeretnék Oxide-dal játszani?
A drágábbik változatban Oxide és a lebegő  gokartja az elejétől kezdve elérhető, Zem, Zam és Cunch is meg vannak alapból nyitva, plusz kapunk pár jelmezt a karaktereknek, amiket csak ebben a változatban nyithatsz meg, ez a három űrjelmez Crash-nek, Coco-nak és Cortex-nek, illetve egy robot jelmez Crunch-nak. Meg egy jelmezt Oxide-nak és egy lila, űr-témájú festést a járgányokra. És nem, nem szükséges megvásárolni, a sima változatban is megnyitható Oxide, ehhez Adventure módban le kell legyőzni őt, a lebegő autóhoz pedig 100%-ra kell teljesíteni a játékot.

1.1 Frissíthető-e a játék az Oxide Edition tartalmával?
Sajnos nem. 

1.2. Megnyithatóak az Electron Crash, Electron Coco és Electron Cortex jelmezek valahogyan?
Sajnos csak az előrendelt vagy az első héten forgalomba került játékokhoz mellékelték a letöltőkódokat ehhez a három jelmezhet.

2. Hogyan lehet megnyitni az Iron Checkpoint Crate-et?
Minden egyes versenypályán (CTR, CNK és bónusz pályák is) található egy-egy Beenox logóval felfestett doboz, amit össze kell törni (bármilyen játékmódban). Ebben a cikkben megtalálod a helyüket.

3. Mi a szerepük tojásoknak az Adventure módban?
Minden világban egy-egy tojás van elszórva, ha mind az ötöt összegyűjtöd, akkor megnyithatod King Chicken-t, egy tikos karaktert. Ha mindet összesedted, akkor a The Lost Ruins világban vezess oda a Tiger Temple bejáratával szembeni falhoz.

4. Lesz Crash Team Racing Nitro-Fueled PC-re?
Egyelőre úgy fest, hogy nem.

5. Az online játék fizetős?
Igen. PlayStation 4-en PS Plus, Xbox One-on Gold, Nintendo Switchen pedig Nintendo Online Membership szükséges.

6. A Pit Stop kínálata frissíthető?
A Fortnite mintájára 24 óránként frissül a pit stop kínálata, de ezen felül kétszer frissítheted te is a négyzet (Xbox-on X, Switch-en Y) gomb megnyomásával.

7. Olyan gokartokat (pl. Xfinity Flash Kart) látok online, amik nekem nem megnyitahtóak a pit stopban! Hogyan lehet ezeket megnyitni?
Sajnos több Amerikai exklúzív tartalom is kötődök a játékhoz, amiket nem lehet már megnyitni.

Crash Bandicoot 4: It's About Time-mal kapcsolatos kérdések

1. Ha már megvan a játék pl. PS4-re, akkor ingyen kapom a frissítést PS5-re?
Igen, de ez csak abban az esetben van, ha digitálisan van meg a játék. Csak a lemezes PS5 adja meg meg a lemezes változatnak a frissítést.

2. A Totally Tubular jelmezeket meg lehet nyitni, ha lemezesen vásároltam a játékot?
Sajnos csak a digitiális vásárláshoz járnak az exkluzív jelmezek.

 
Társalgó

Chat szabályzat ♦ Avatar használata

 
 
#FONTOS# #Bejelentkezés modul!# Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gyorslinkek
Keresés
Hagyj hozzászólást!
Egyéb
 
Szavazás
A Crash Bandicoot 4: It's About Time-mal kapcsolatban.
Kedvenc új maszk?

Lani-Loli
Kapuna-Wa
'Akano
Ika-Ika
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Partnerek

Partnerség szabályok

Crash Bandicoot worldwide

  

Partnereink

        GTAinside - GTA Mods, Addons, Cars, Maps, Skins and more.

További oldalaink

  

 

Properties such as ACTIVISION, CRASH TEAM RACING, CTR, CRASH BANDICOOT and CRASH, including Crash Bandicoot and all related characters and contents are trademarks and © Activision Publishing, Inc. Used with permission. Activision has no association with and takes no responsibility for the content in this web site. Site design and written content © Crash Fan Club 2005-2021, unless stated otherwise.