Hírfolyam
Friss bejegyzések
2021.04.06. 11:13
2021.04.03. 18:27
2021.03.30. 11:50
Friss hozzászólások
 
 
Események

Események

2021. március 25.

Crash Bandicoot: On the Run

A Candy Crush készítőitől egy új játék Androidra. Tudj meg többet!

 
2021. március 12.

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Hivatalos! Érkezik a Crash Bandicoot 4: It's About Time Nintendo Switch, PS5 és Xbox Series portja! Tudj meg többet!

2020. október 2.

Crash Bandicoot 4: It's About Time

A Toys for Bob első Crash játéka, mely az eredeti trilógia közvetlen folytatása. Tudj meg többet!

 
Crash Bandicoot

Lexikon → Karakterek → Crash Bandicoot

Ez a minden lében kanál, bolondos és szótlan hős nem más, mint Crash Bandicoot, az azonos névre keresztelt sorozat főhőse, a gonosz elleni küzdelem élharcosa.

Réges régen Dr. Neo Cortex, a gonosz tudós, – sok más állathoz hasonlóan – befogta őt, hogy rajta végezze el legújabb és legőrültebb kísérleteit. Az Evolvo-Ray segítségével intelligenssé tette Crash-t, gonoszsággal azonban nem tudta felruházni. Crash megszökött a laborból, azóta pedig legfőbb célja Cortex terveinek meghiúsítása.

A narancssárga bandikut Coco-val, a nála sokkal intelligensebb kishúgával él. Habár ez egy örökös ellentét forrása kettejük között, a különbségek ellenére mindig kitartanak egymás mellett. Velük él még Crash örök pártfogója és megbízható társa, egy régen élt jóindulatú sámán szelleme, Aku Aku is. Crashnek volt egy barátnője is, Tawna, akit megmentett Cortex kezei közül, de később szakítottak.

Bár nem tűnik veszélyesnek, valójában igencsak ravasz. Mondhatni mindig kitalál valamit a helyzet megoldására. A pörgés hősünk kedvenc támadása, de összetéveszthetetlen képessége a hasalás is. Ha szükség van rá, Aku Aku szívesen segít hősünkön, maszk formájában mindig vele tart, hogy védelmezze. Crash legfőbb gyengesége a hiszékenység, és az, hogy nem tud úszni (legalábbis búvárfelszerelés nélkül).

Crash egy átlagos erszényesből igazi hőssé lett. Olyan helyekre jutott el, melyekről valaha csak álmodott. A gonosz elleni örök harc során utazott már időben, galaxisok és dimenziók közt is. De ő még mindig ugyanaz az együgyű kis erszényes, akit annak idején megismertünk – ezért is szeretjük őt annyira.

Személyisége

A személyiségét nagyon nehéz pontosan leírni, mivel pár jellemvonása játékról játékra változik. Bár a Naughty Dog a saját kezeiben Crash-t eredetileg bolondos és hősies karakterré szerette formálni, végül a „csendes főhős” megtestesítője lett.

Annyi bizonyos, hogy nagyon figyelmes, és mindig készen áll segíteni másokon. A legtöbb esetben jóindulatú, és csak nagyon ritkán mutatja szomorúság vagy düh jeleit. Igaz, hogy kedveli a veszélyt és a harcot, mégis szívesebben sütkérezik a napon, és a bajt a legtöbb esetben inkább elkerüli.

A Radical által készített játékokban Crash hajlamos udvariatlanul viselkedni (mint például böfögni), mellyel gyakran kivívja a többiek haragját. Analfabéta, de elég rafinált és okos ahhoz, hogy megakadályozza Cortex terveit és legyőzze a nála olykor erősebb ellenfeleket is.

 

Történet, szerepei és kinézetek

Crash Bandicoot

Crasht először Dr. Neo Cortex és N. Brio laborjában láthatjuk, ugyanis a két tudós hozta létre Crasht az Evolvo-Ray gép segítségével, azonban amikor a Cortex Vortex-be rakták Crasht, a gép meghibásodott, és nem sikerült Crasht gonosszá változtatni. Crash elmenekül, azonban Cortex meg van győződve róla, hogy vissza fog térni, ugyanis Crash barátnője, Tawna még mindig fogságban van Cortexnél. Crash egy nagy kalandra indul, hogy megmentse szerelmét és megállítsa Cortex gonosz terveit.

Karaktermodellek:

 


Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back

Egy évvel később az első rész története után, Crash egy erdőben pihen a testvérével, Cocoval, de Coco felébreszti Crasht és elküldi egy új akkumulátorért. A keresés alatt azonban Cortex elteleportálja Crasht egy Warp Roomba. Cortex azt hazudja Crashnek, hogy megváltozott és meg kell mentenie a világot, de ehhez kristályokra lesz szükség. Nem sokkal a beszélgetés után N. Brio is felveszi a kapcsolatot Crashhel, aki mérges Cortexre, mert eldobta magától, másrészt a találmányait a sajátjának tulajdonította, így Brio bosszút forral Cortex ellen, és arra kéri Crasht, hogy kristályok helyett gyémántokat gyűjtsön, így fel tudják robbantani Cortex űrállomását.

Az új részben Crash már nem csak ugrani és pörögni tud, de mászni, becsúszni és hasalni is képes.

Karaktermodellek:


Crash Bandicoot 3 Warped

Az előző játékban felrobbantott Cortex Vortex maradványai a Föld felé zuhannak, és egy gonoszt fogva tartó "börtönbe" ütközik. Eközben Crash és barátai a házuknál pihennek, ám egy gonosz nevetés lesz hallható, így szereplőink befutnak a házba, ahol Aku Aku elmagyarázza a többieknek, hogy gonosz ikertestvérével, Uka Ukával van dolguk. Aku Aku elviszi Crasht és Cocot a Time Twisterbe, ahol egy újabb kaland kezdődik.

Ebben a részben már szuperképességeket is kapunk a főellenségek legyőzése után, például effektívebb hasalás, dupla ugrás, tornádó-pörgés, bazooka és gyors futócipők állnak rendelkezésünkre.

Karaktermodellek, ikonok:

    


Crash Team Racing

Crash természetesen egy játszható karakter a Crash Team Racingben, egy kék járgányt vezet. Crash szinte bármilyen pályára jó karakter, ugyanis kiegyensúlyozott statisztikái vannak (sebesség: 5/7, gyorsulás: 5/7, fordulékonyság: 5/7).

A játékban egy földönkívüli lény, N. Oxide hívja ki karaktereinket egy versenyre: ha mi veszítünk, akkor a Földet egy betonparkolóvá változtatja és a karakterek a szolgái lesznek, ha pedig nyerünk, akkor természetesen békénhagyja a Földet. Miután legyőzzük N. Oxide-ot, Crashnél a következő szöveg olvasható: "Crash eladta élete történetét egy nagy cégnek, aminek "A Narancssárga Szín" a címe, a film az ünnepek közeledtével jelenik meg. Innentől Crash egy szigeten él, ahol azt csinálja, amihez a legjobban ért: táncol és szundikál!"

Karaktermodellek, ikonok:

  


Crash Bash

Crash egy fa alatt szundikál, és hirtelen elteleportálódik a Hyperspace templomba, ahol Aku Aku és Uka Uka a "megbeszélésüket" tartják. Uka Uka elmondja Crashnek és Cortexnek, hogy a maszkok úgy döntöttek, a problémáikat egy versennyel próbálják megoldani. Mivel a maszkok nem szállhatnak harcba, mindkét fél odateleportálja karaktereiket az űrtemplomba, és elkezdődik a játék. Crash természetesen a jók oldalát képviseli, trófeákat, kristályokat és gemeket kell gyűjtenünk a játék során. Crash az ellenfeleit úgy tudja provokálni, hogy egy csirkét utánoz: szárnyat formál a karjaival és csapkod, kotkodácsol. Cocoval megegyező képességei és statisztikái vannak.

Karaktermodellek, ikonok:

 


Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex

Cortex az űrállomásán tartózkodik N. Gin, N. Tropy, Dingodile és Tiny társaságában, Uka Uka pedig kiabál velük, amiért nem sikerült legyőzni Crasht. Kiderül, hogy Cortex tervezett egy új fegyvert, ami már majdnem készen áll, már csak megfelelő energiaforrás kell. Eközben hőseink lazítanak a tengerparton: Aku Aku napozik, Pura homokvárat épít, Coco jet ski-zik, Crash pedig a jet-ski mögé van kötve és szörfözik. Hirtelen nagy természeti katasztrófák történnek: kitör a vulkán, földomlás, viharok és hatalmas hullámok keletkeznek. Crashék kimosódnak a partra, Aku Aku pedig rájön, hogy gonosz ikertestvére áll ezek mögött, így elmegy az űrtemplomba, ahol Uka Uka elárulja, hogy felébresztette az Elementálokat: ők a 4 erős maszk, akik az elementálokat irányítják. Az Elementálok megtámadják Aku Aku-t, aki elmenekül. A Bandicoot házban elmondja a történteket, majd megkérdezi Cocot, mi van a VR (Virtual Reality) Hub Systemmel, ez egy masina, amely segítségével a világ különböző részeire utazhatnak. Aku Aku terve, hogy megtalálják a Power Crystalokat a gép segítségével: ha 5 kristály összegyűlik, egy Elementált visszaküldhetnek hibernációba.
Cortex felfedi magát Crash előtt és megmutatja legújabb találmányát, egy szuper bandicootot, akinek Crunch a neve, és azt mondja, esélyük sincs Crunch ellen. A játék során össze kell gyűjtenünk a kristályokat és megállítani a gonoszok terveit. A játék végén Crash kiüti Crunchot, aki úgy ébred fel, hogy már nincs Cortex irányítása alatt. Uka Uka dühös lesz az újabb bukás miatt, megpróbálja lelőni Cortexet, de egy gépet talál el, ami elindítja az űrállomás önmegsemmisítőjét. Coco épp időben érkezik, hogy felszedje Crasht, Aku Akut és Crunchot, mielőtt felrobban az állomás. A Bandicoot házban Crunch hálás a Bandicoot családnak, főleg Crashnek, amiért felszabadította Cortex alól, és úgy dönt, csatlakozik a csapathoz. Ezalatt Cortex ismét bosszút esküdik, miközben a nagyon dühös Uka Uka üldözi őt egy jégtáblán.

Karaktermodellek:


Crash Bandicoot XS / The Huge Adventure

folytatjuk

 

 

Érdekességek

  • Manapság már nehéz elképzelni, de Crash eredetileg nem Crash Bandicoot, hanem Willie the Wombat lett volna. Az Universal vezérigazgatója ragaszkodott a Wez, Walter vagy Willie nevekhez, meggyőződése volt, hogy ez a siker kulcsa. A végső választás azonban a Crash Bandicoot-ra esett, és talán ez a különleges név is hozzájárult a franchise nem mindennapi sikeréhez.
  • Crash ikonikus rózsaszín alsónadrágja először a Crash 2-ben jelent meg.
  • Crash kedvenc játékszere egy lila yo-yo, melyet először a Crash 3-ban láthattunk.
  • Crash nem csak a rosszfiúk, de a leukémia ellen is küzdött. Egészen 2008-tól 2012-ig Crash Bandicoot volt a School&Youth program kabalája, mely a gyerekeket érintő leukémia (más szóval fehérvérűség) ellen küzdő szervezet.

Játékok, melyekben Crash meghiúsította a doki tervét: Természetesen az összesben ott volt.

 
Társalgó

Chat szabályzat ♦ Avatar használata

 
 
#FONTOS# #Bejelentkezés modul!# Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gyorslinkek
Keresés
Hagyj hozzászólást!
Egyéb
 
Szavazás
A Crash Bandicoot 4: It's About Time-mal kapcsolatban.
Kedvenc új maszk?

Lani-Loli
Kapuna-Wa
'Akano
Ika-Ika
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Partnerek

Partnerség szabályok

Crash Bandicoot worldwide

  

Partnereink

        GTAinside - GTA Mods, Addons, Cars, Maps, Skins and more.

További oldalaink

  

 

Properties such as ACTIVISION, CRASH TEAM RACING, CTR, CRASH BANDICOOT and CRASH, including Crash Bandicoot and all related characters and contents are trademarks and © Activision Publishing, Inc. Used with permission. Activision has no association with and takes no responsibility for the content in this web site. Site design and written content © Crash Fan Club 2005-2021, unless stated otherwise.