Hírfolyam
Friss bejegyzések
2021.04.06. 11:13
2021.04.03. 18:27
2021.03.30. 11:50
Friss hozzászólások
 
 
Események

Események

2021. március 25.

Crash Bandicoot: On the Run

A Candy Crush készítőitől egy új játék Androidra. Tudj meg többet!

 
2021. március 12.

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Hivatalos! Érkezik a Crash Bandicoot 4: It's About Time Nintendo Switch, PS5 és Xbox Series portja! Tudj meg többet!

2020. október 2.

Crash Bandicoot 4: It's About Time

A Toys for Bob első Crash játéka, mely az eredeti trilógia közvetlen folytatása. Tudj meg többet!

 
Áttekintés (Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back)

Áttekintés

A Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back című játék az 1996-ban debütáló Crash Bandicoot folytatása, amelyet a Naughty Dog fejlesztett és az Universal Interactive Studios adott ki a Sony Playstation konzolokra. Több mint 7 és fél millió bejegyzett eladott példánnyal az ötödik legkelendőbb játék volt a PlayStation-re, míg a Crash játékok között a mai napig a legtöbb eladással büszkélkedhet.

 

Ennek a játéknak az alcíme magyarra fordítva „Cortex visszavág”, amelyből ki is derül, hogy a gonosz tudós első részben való veresége még nem tántorította el a világuralomra töréstől, s pláne nem terelte a jó útra. Azonban igyekszik kihasználni Crash jóhiszeműségét, és elhiteti vele, hogy meg akarja menteni az emberiséget, amihez szüksége van 25 kristályra. Ezek a kristályok az új gyűjthető elemei a Crash játékoknak, és minden szinten szerepel belőlük egy darab.

Ez a rész a már jól megismert játékmenettel lett felruházva, persze különféle fejlesztésekkel megspékelve. A térképes nézet helyett például megjelent a Crash játékok mára már elengedhetetlen rendszere, az ú.n. warp room szobák használata; innen nyílnak a bejáratok a különböző szintekre, és minden warp room teljesítése után egy ellenséget legyőzve juthatunk a következőbe. További újításnak számít, hogy ha a pályán meghalunk, akkor nem vesztjük el az addig összetört ládáinkat, ezzel jóval megkönnyítve az ékkövek megszerzését.

Információk

  • Cím: Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back
  • Műfaj: 3D platformer
  • Platformok: PlayStation 1, PlayStation Network
  • Megjelent:

 1997. október 31.

 1997. december

 1997. december 18.

  • ​Fejlesztette: Naughty Dog
  • Kiadta: Universal Interactive Studios

További változatokról bővebben: Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Történet

Miután Dr. Neo Cortex vereséget szenvedett, a léghajójáról egyenesen egy bányába zuhant, ahol felfedezett egy különleges kristályt. Gondolva, hogy elég erőt rejtenek magukban a tervéhez, magával viszi a laborjába elemzésre. 

Egy évvel később már Cortex űrhajóján vagyunk, ahol az új segédje, N. Gin a kristályt elemezve megtudja, hogy a bolygók hamarosan egy vonalba sorakoznak, és egy gépezet segítségével begyűjtheti az energiájukat, majd azzal kimoshatja az emberek agyát, és a szolgáivá tehetik őket. N. Gin figyelmezteti, hogy a tervéhez szüksége lesz további 25 kristály erejére. Cortex kitalál egy tervet, amellyel ráveheti Crasht, hogy elhozza neki azokat.

Crash a testvérével, Cocoval él az N. Sanity szigeten. Crash éppen a sziget partján szundikál, miközben Coco egy programot szeretne befejezni a laptopján, mielőtt az akkumulátor lemerülne. Megkéri Crasht, hogy hozzon neki egy másik aksit otthonról. Crash felkel, és az erdőn keresztül haza indul, ám egyszercsak egy villanás kíséretében egy ősi templomban találja magát, ahol Cortex hologrammja fogadja. A gonosz tudós elhiteti vele, hogy jó útra tért, és megkéri, hogy hozza el neki a kristályokat a világ megmentése érdekében.

Ezt követően Crash-t egy másik hologram is köszönti, ezúttal N. Brio, aki figyelmezteti őt arra, hogy a Földön nem csak kristályok, hanem ékkövek is fellelhetőek, és ha mind a 42 darabot összegyűjti neki, akkor képes lesz egy lézersugárral elpusztítani Cortex űrhajóját. Ha viszont nem gyűjti össze a gyémántokat, akkor minden erejével azon lesz, hogy megállítsa Crash-t.

Ahogy Crash folyamatosan gyűjti a kristályokat, Brio szörnyei támadnak rá – akiket valójában Cortex küldött –, köztük az eszement kenguru, Ripper Roo, a szabjás Komodó fivérek, az izomagyú Tiny Tiger és a rakétafejű N. Gin. Cortex azt hazudja Crashnek, hogy Brionak ellentétes a célja az övékkel, és el akarja pusztítani a világot. Azt is hozzáteszi, hogy ő sosem akart semmi rosszat tenni, Brio volt az, aki erőszakkal kényszerítette arra, hogy segítsen neki a gonosz terveiben. Coco feltöri a hologramm kivetítőt, és többször is megpróbálja figyelmezteti Crasht, hogy Cortex mindvégig átverte őt, és jobban tenné ha Briora hallgatna. Reméljük, hogy Crash egy életre megtanulta leckét, hogy Cortex szavaiban nem lehet bízni.

A játék végén természetesen megküzdünk Cortexszel, és ha az összes gyémántot begyűjtöttük, még egy rejtett befejezést is láthatunk Brioval.

 
Társalgó

Chat szabályzat ♦ Avatar használata

 
 
#FONTOS# #Bejelentkezés modul!# Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gyorslinkek
Keresés
Hagyj hozzászólást!
Egyéb
 
Szavazás
A Crash Bandicoot 4: It's About Time-mal kapcsolatban.
Kedvenc új maszk?

Lani-Loli
Kapuna-Wa
'Akano
Ika-Ika
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Partnerek

Partnerség szabályok

Crash Bandicoot worldwide

  

Partnereink

        GTAinside - GTA Mods, Addons, Cars, Maps, Skins and more.

További oldalaink

  

 

Properties such as ACTIVISION, CRASH TEAM RACING, CTR, CRASH BANDICOOT and CRASH, including Crash Bandicoot and all related characters and contents are trademarks and © Activision Publishing, Inc. Used with permission. Activision has no association with and takes no responsibility for the content in this web site. Site design and written content © Crash Fan Club 2005-2021, unless stated otherwise.