Hírfolyam
Friss bejegyzések
2021.04.06. 11:13
2021.04.03. 18:27
2021.03.30. 11:50
Friss hozzászólások
 
 
Események

Események

2021. március 25.

Crash Bandicoot: On the Run

A Candy Crush készítőitől egy új játék Androidra. Tudj meg többet!

 
2021. március 12.

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Hivatalos! Érkezik a Crash Bandicoot 4: It's About Time Nintendo Switch, PS5 és Xbox Series portja! Tudj meg többet!

2020. október 2.

Crash Bandicoot 4: It's About Time

A Toys for Bob első Crash játéka, mely az eredeti trilógia közvetlen folytatása. Tudj meg többet!

 
Crash Bash

A Crash Bash nem más, mint egy Crash témájú party játék. Ezt a részt az Universal Interactive Studios adta ki, de már nem a jó öreg Naughty Dog fejlesztette, hanem az Eurocom, akiknek ez az első és egyben utolsó Crash-es játékuk.

 

Egy játszmában négy karakter csap össze. Sok minijáték közül választhatunk, van doboz dobálás, tankos lövöldözés, pogó bottal ugrálás, dodgem, jegesmedvén lökdösődős és ehhez hasonló játékok. A játékban a gyémántok, a relicek és a kristályok teljesen más szerepeket töltenek be, mint eddig, viszont a jól megszokott Warp Room itt is megtalálható.

A Crash Bash megosztó visszajelzéseket kapott: sokak szerint a Crash Bash egy pocsék, elszúrt játék lett, azonban mások egyenesen imádják. Mindenesetre, ha szeretnénk a barátainkkal egy remek Crash-ben gazdag estét eltölteni, akkor ez a tökéletes választás. Aki szereti a party játékokat annak bejöhet.

Információk

 • Megjelenés: 2000. november 6. (NA) / 2000. december 1. (EU) / 2000. december 14. (JP)
 • Műfaj: party játék, minijátékok
 • Módok: single player, multiplayer
 • Platform: PlayStation (Japánban a PS Store-on is elérhető)
 • Fejlesztő: Eurocom Entertainment Software
 • Kiadó: Sony Computer Entertainment, Universal Interactive Studios

Történet

Valahol az űrben, egy ősi templomban Aku Aku és Uka Uka azon vitáznak, hogy a jó vagy a gonosz oldal az erősebb. Uka Uka harcot javasol a vita eldöntésére, de Aku Aku elutasítja az ősi szellemekre hivatkozva. Ezután Uka Uka egy versenyt ajánl, ahol a két maszk szövetségesei harcolnak egymással, ezt már Aku Aku is elfogadja.

Aku Aku előhívja Crasht és Cocot, míg Uka Uka N. Cortexet, Tiny Tigert, N. Briot, Rilla Root, Dingodilet és Koala Kongot idézi meg. Aku Aku azonnal vitába ered a nagy létszámfölény miatt, és azt mondja Uka Ukának, hogy ha ennyire biztos a gonosz oldal erejében, akkor biztosan képes egyenlő létszámmal harcolni. Uka Uka egyetért, és Aku Aku megkapja a jó oldalra Tinyt és Dingodilet.

A játékosnak ezek után négy Warp Roomon kell keresztüljutnia, miközben különböző díjakat zsebel be. A zárójelenet attól függ, hogy a játékos jó vagy rossz karakterrel játszik.

Ha Aku Aku csapata nyer, akkor...

Aku Aku azt mondja, hogy tudott a tervről, miszerint Uka Uka el akarta lopni a kristályokat, így Aku Aku biztonságba helyezi őket. Uka Uka bedühödik, Cortexet és Briot támadja, amiért elbukták a küldetést. Hirtelen kinyílik egy lyuk a templomban, ami beszívja Uka Ukát, Aku Aku pedig megjegyzi, hogy ez a büntetése, amiért el akarta lopni a kristályokat.

Ha Uka Uka csapata nyer, akkor...

Egy nagy vihar tombol át a galaxison. Uka Uka elmondja, hogy el akarta lopni a kristályokat és fel akarja használni az energiájukat. Aku Aku szól Crashnek és Coconak, hogy meneküljenek, de Uka Uka fenyegetőzik, hogy nem tudnak sehova sem bújni a haragja elől.

Ha Aku Aku és Uka Uka csapata nyer, akkor...

Ha 2 játékos módban játszunk, és az egyik játékos jó, a másik játékos gonosz karakterrel van, Aku Aku és Uka Uka arra kényszeríti a játékosokat, hogy Crate Crush meccset játsszanak egymás ellen, a végső győztes nyeri meg a játékot.

Karakterek

Jó oldal (Aku Aku csapata)

 • Crash Bandicoot
 • Coco Bandicoot
 • Tiny Tiger
 • Dingodile

Gonosz oldal (Uka Uka csapata)

 • Dr. Neo Cortex
 • Dr. Nitrus Brio
 • Koala Kong
 • Rilla Roo

Semleges oldal (csak a japán verzióban)

 • Fake Crash

Egyéb, nem játszható karakterek

 • Papu Papu (1. boss)
 • Bearminator (2. boss)
 • Komodo testvérek (3. boss)
 • Nitros Oxide (4. boss)
 • Ripper Roo (El Pogo Loco pályán jelenik meg)
 • N. Gin (N. Ballism pályán jelenik meg)
 • Aku Aku
 • Uka Uka

Minijátékok típusai

Ballistix

Egy négyzet alakú pályán a játékosnak ki kell védenie a bejövő labdákat / golyókat, és az a lényeg, hogy minél kevesebb golyót engedj be, minél több pontod maradjon, és minél hamarabb veszítsenek a többiek. Ahogy telik az idő, egyre több labda jön, és egyre gyorsabbak lesznek.

Polar Push

A játékosok jegesmedvén lovagolnak és le kell lökniük az ellenfeleket a jégről. Erősebben nekimehetünk az ellenfeleknek, amivel nagyobbat lökünk rajtuk. A pálya fölött van egy lebegő kis gép, ami időnként egy sugarat vetít a jégre, ha belemegyünk, különböző hatása lehet ránk: kaphatunk egy villámot vagy óriásivá változtathat minket átmenetileg, de vannak negatív "ajándékok" is, például összezsugoríthat minket, vagy kaphatunk egy üllőt a fejünkre. A Melt Panic pályán Uka Uka lebeg felettünk, és ő mindig negatív dolgokat ad.

Pogo Pandemonium

Ugróbotokkal kell közlekednünk a pályán, négyzeteket kell beszíneznünk a saját színünkre, majd össze kell törnünk egy lila ! dobozt, ami átváltoztatja a színes négyzeteinket pontokká. A pályán különböző fegyverek és erősítők vannak, a gyorscipőkkel például gyorsabban haladunk, a rakétákkal megállíthatunk egy ellenfelet.

Crate Crush

Ezt a minijátékot manapság lehetne "battle royale"-nek is nevezni, az a lényeg, hogy végezz ellenfeleiddel, és te maradj talpon. Itt sziklákat dobálhatunk a másiknak, de akár TNT dobozt is a másikhoz vághatunk vagy rúghatunk, a Nitrohoz azonban hozzáérni is veszélyes, viszont belerúghatjuk ellenfeleinket. Dobozdobáláson kívül rúgással is sebezhetjük ellenfeleinket (pl. Crash pörög, Cortex a fegyverével sokkol, Tiny rúg).

Tank Wars

A játékosnak egy tankot kell irányítania, és lövöldözni kell vele, illetve kikerülni az ellenség lövéseit. A lövedék típusa attól függ, melyik karakterrel vagyunk (pl. Tiny tüskés golyókat lő, Cortex plazmát).

Crash Dash

Ezekben a minijátékokban a játékosok lebegő gépekben ülnek, és egy kör alakú pályán kell versenyezni, 10 kör van. A játékosok ezt a minijátékot tartják az egyik legnehezebbnek, könnyű leesni a pályáról, nehéz hozzászokni az irányításhoz.

Medieval Mayhem

Az előző minijátékoktól eltérően ezekben a játékokban mindegyik pályán mást kell csinálni, csak annyi a közös bennük, hogy középkori témája van a pályáknak és mindegyiken pontokat kell gyűjteni.

A kristály kihívásokon mindegyik pályán mást és mást kell csinálni.

Végszó

A Crash Bash többnyire pozitív teszteket kapott a kritikus oldalaktól, mindegyik véleményben a multiplayer ágat tartották kifejezetten szórakoztatónak. Az IGN 7.5, a GameSpot 6 pontot adott neki a 10-ből. A GamePro 4 ponttal jutalmazta az 5-ből. A GameRevolution B-re (4/5) értékelte a játékot. A Metacritic értékelés-összesítő honlap szerint 68 pontot ért el a 100-ból.

 
Társalgó

Chat szabályzat ♦ Avatar használata

 
 
#FONTOS# #Bejelentkezés modul!# Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gyorslinkek
Keresés
Hagyj hozzászólást!
Egyéb
 
Szavazás
A Crash Bandicoot 4: It's About Time-mal kapcsolatban.
Kedvenc új maszk?

Lani-Loli
Kapuna-Wa
'Akano
Ika-Ika
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Partnerek

Partnerség szabályok

Crash Bandicoot worldwide

  

Partnereink

        GTAinside - GTA Mods, Addons, Cars, Maps, Skins and more.

További oldalaink

  

 

Properties such as ACTIVISION, CRASH TEAM RACING, CTR, CRASH BANDICOOT and CRASH, including Crash Bandicoot and all related characters and contents are trademarks and © Activision Publishing, Inc. Used with permission. Activision has no association with and takes no responsibility for the content in this web site. Site design and written content © Crash Fan Club 2005-2021, unless stated otherwise.