Hírfolyam
Friss bejegyzések
2021.04.06. 11:13
2021.04.03. 18:27
2021.03.30. 11:50
Friss hozzászólások
 
 
Események

Események

2021. március 25.

Crash Bandicoot: On the Run

A Candy Crush készítőitől egy új játék Androidra. Tudj meg többet!

 
2021. március 12.

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Hivatalos! Érkezik a Crash Bandicoot 4: It's About Time Nintendo Switch, PS5 és Xbox Series portja! Tudj meg többet!

2020. október 2.

Crash Bandicoot 4: It's About Time

A Toys for Bob első Crash játéka, mely az eredeti trilógia közvetlen folytatása. Tudj meg többet!

 
Áttekintés (Crash Bandicoot)

Áttekintés

A Crash Bandicoot egy 1996-ban megjelent 3D platformer játék, ami a Naughty Dog nevű fejlesztőcsoport első konzoljátéka. Az Universal Interactive Studios adta ki, és a Sony PlayStation konzoljaira jelent meg. Ezzel a játékkal született meg a címszereplő és a legtöbb ikonikus karakter, valamint vette kezdetét a mai napig közkedveltségnek örvendő Crash Bandicoot sorozat.

 


Információk

  • Megjelenés: 1996. szeptember 9. (NA) / 1996. november 8. (EU) / 1996. december 6. (JP)
  • Műfaj: 3D platformer
  • Módok: single player
  • Platform: PlayStation (Playstation Store-ban is elérhető)
  • Fejlesztő: Naughty Dog
  • Kiadó: Sony Computer Entertainment, Universal Interactive Studios

Megjelenés:   1996. szeptember 9.   1996. november 8.   1996. december

Történet

Történetünk egy kis ausztráliai szigetcsoportban kezdődik, ahol a gonosz Dr. Neo Cortex állatokat fog be, és tesz intelligenssé a közel sem tökéletes masináival, hogy világuralomra törhessen. Terve, hogy Crash-et teszi a hadserege vezérévé, méghozzá az Evolvo Ray segítségével, annak ellenére, hogy társa, N. Brio figyelmezteti arról, hogy a gép még csak kísérleti fázisban van, és nem tudni a pontos hatását.

Cortex ennek ellenére is ragaszkodik hozzá, hogy Crash-et alávessék a kísérletnek. A folyamat természetesen balul sül el, és Crash az ablakon át távozva megszökik a kastélyból. Azt viszont elfelejtette, hogy hátramaradt a barátnője, Tawna, így – hosszas utazás árán – kénytelen lesz visszatérni, közben megküzdeni Cortex többi mutánsával és más rosszfiúkkal, és elagyabugyálni Cortexet, hogy megmentse élete szerelmét.
 

A játék felépítése

A Crash Bandicoot című játék során a játékos célja minden alkalommal az, hogy egy pálya elejéről eljusson annak végéig, ezzel megnyitva a következő szinteket, amelyeket később a térképen kiválasztva első alkalolmmal vagy újra meglátogathatunk. Az odavezető utat azonban különféle akadályok, köztük gödrök, húsevő növények, kis tüskés állatok és benszüllöttek nehezítik. Száz darab wumpa gyümölcs sszegyűjtéséért a számláló lenullázódik és egy újabb életet kapunk. Ha az összes életünk elfogy, akkor a játéknak vége, és visszekerülünk arra a pontra a térképen ahol legutóbb elmentettük a játékot. Crash képes ugrani és pörögni. Általában mindkettő képessége használható arra, hogy kiiktassa a kis ellenséges állatkákat, ha rájuk ugrik vagy beléjük pörög. Néhány különleges akadálynál, például a pajzsos benszülötteknél előbb a fejükre kell ugrania, majd beléjük pörögni oldalról.
 

Mentés a játékon belül

Többektől is hallottuk a kérdést, hogy hogyan lehet elmenteni a játékot. A mentési lehetőség elég ügyetlen megoldással van megvalósítva. A második szinttől kezdődően, ha a dobozokat összetörve sikerül három Tawna ikont összegyűjtenünk, akkor átkerülünk egy bónusz szintre, amit ha sikeresen teljesítünk, lehetőségünk adódik elmenteni a játékot, vagy leírni a jelszót - amit akkor ajánlatos, ha nem áll rendelkezésre memóriakártya. Egyébként a játékot csak a kódok felírásával is végig lehet vinni, így egyébként a memóriakártya használata csak egyszerűsítés gyanánt lett bevezetve.

Kapcsolódó linkek a lexikonból

Karakterek: Crash Bandicoot  ♦  Dr. Neo Cortex  ♦  Dr. N. Brio  ♦  Aku Aku  ♦  Tawna  ♦  Papu Papu  ♦  Ripper Roo  ♦  Koala Kong  ♦  Pinstripe  ♦  Labor Asszisztensek

Helyszínek: Cortex kastély  ♦  Cortex-sziget  ♦  Cortex Power  ♦  Föld  ♦  Középső sziget  ♦  N. Sanity part  ♦  N. Sanity-sziget  ♦  Bennszülött falu  ♦  Papu Papu kunyhója  ♦  Ripper Roo vízesése  ♦  

Dobozok: ! doboz  ♦  ? doboz  ♦  Aku Aku doboz  ♦  Nyíl doboz  ♦  Alap doboz  ♦  Nagy TNT doboz  ♦  Pattogós doboz  ♦  Checkpoint doboz  ♦  Crash doboz  ♦  Fém nyíl doboz  ♦  Fém doboz  ♦  Körvonal doboz  ♦  POW doboz  ♦  TNT doboz

 
Társalgó

Chat szabályzat ♦ Avatar használata

 
 
#FONTOS# #Bejelentkezés modul!# Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gyorslinkek
Keresés
Hagyj hozzászólást!
Egyéb
 
Szavazás
A Crash Bandicoot 4: It's About Time-mal kapcsolatban.
Kedvenc új maszk?

Lani-Loli
Kapuna-Wa
'Akano
Ika-Ika
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Partnerek

Partnerség szabályok

Crash Bandicoot worldwide

  

Partnereink

        GTAinside - GTA Mods, Addons, Cars, Maps, Skins and more.

További oldalaink

  

 

Properties such as ACTIVISION, CRASH TEAM RACING, CTR, CRASH BANDICOOT and CRASH, including Crash Bandicoot and all related characters and contents are trademarks and © Activision Publishing, Inc. Used with permission. Activision has no association with and takes no responsibility for the content in this web site. Site design and written content © Crash Fan Club 2005-2021, unless stated otherwise.