Hírfolyam
Friss bejegyzések
2021.04.06. 11:13
2021.04.03. 18:27
2021.03.30. 11:50
Friss hozzászólások
 
 
Események

Események

2021. március 25.

Crash Bandicoot: On the Run

A Candy Crush készítőitől egy új játék Androidra. Tudj meg többet!

 
2021. március 12.

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Hivatalos! Érkezik a Crash Bandicoot 4: It's About Time Nintendo Switch, PS5 és Xbox Series portja! Tudj meg többet!

2020. október 2.

Crash Bandicoot 4: It's About Time

A Toys for Bob első Crash játéka, mely az eredeti trilógia közvetlen folytatása. Tudj meg többet!

 
Dr. Neo Cortex

Lexikon KarakterekDr. Neo Cortex

Dr. Neo Cortex nemcsak Crash Bandicoot legfőbb ellensége, hanem egyben a létrehozója is. Cortex egy gonosz tudós akinek egy cél lebeg a szeme előtt: világuralomra törni. Illetve még egy: elpusztítani Crash Bandicoot-ot.

Az őserdőkből fog be állatokat, akiket azután az Evolvo-Ray segítségével mutánsokká alakít, és Crash ellen uszít. Crash-et eredetileg azért hozta létre, hogy ő legyen a seregének a vezetője, és bár az első teszteken sikeresnek bizonyult, a terve kudarcot mondott, mert nem tudta átvennni az irányítást az agya fölött. Crash azóta Cortex esküdt ellensége, mert hősünk mindig megjelenik, hogy véget vessen a gonosz tudós terveinek.

Dr. N. Brio-val a laborjában állatokból mutánsokat hozott létre. Egy sereget akart belőlük felállítani, ennek egyik vezetője nem mellesleg Crash lett volna, ha nem sikerült volna megszöknie a páros laborjából.

Cortex azóta is keresi a módját, hogy hogyan tudna megszabadulni Crash-től, mert mindig keresztülhúzza a számításait. Legfőbb vágya a világuralom.

Személyisége

Cortex bármit megtenne, hogy meghódítsa a bolygót. A beszédében sokszor használ furcsa költői metaforákat, de ezt nehéz észrevenni, mert beszéd közben nagyon ideges és antiszociális;gondolatait sokszor inkább csak saját magának mondja hangosan.

A fizikailag gyenge Cortex hatalmas inteligenciával rendelkezik, már gyermekkorában is inkább a könyveket bújta a bohócként embereket megnevettető szülei segítése helyett. Hogy pótolja fizikai hiányosságait, kifejlesztette a sugár fegyverét. Annak ellenére hogy értelmes, sokszor vannak dühkitörései, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, mint ahogyan ő várta.

A Crash Twinsanity óta egyre inkább komikusnak van ábrázolva.

Érdekességek

Megjelenések

Játékok, amelyekben Cortex feje épphogy belefért a TV képernyőjébe:

Mint főgonosz, úgy gondolnánk, hogy Cortex minden részben megjelent, azonban ez nem így van. A Game Boy Advance-ra megjelent Crash Bandicoot 2: N-Tranced-ban nem láthatjuk őt, de azon kívül valóban a széria összes darabjában feltűnik.

 
Társalgó

Chat szabályzat ♦ Avatar használata

 
 
#FONTOS# #Bejelentkezés modul!# Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gyorslinkek
Keresés
Hagyj hozzászólást!
Egyéb
 
Szavazás
A Crash Bandicoot 4: It's About Time-mal kapcsolatban.
Kedvenc új maszk?

Lani-Loli
Kapuna-Wa
'Akano
Ika-Ika
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Partnerek

Partnerség szabályok

Crash Bandicoot worldwide

  

Partnereink

        GTAinside - GTA Mods, Addons, Cars, Maps, Skins and more.

További oldalaink

  

 

Properties such as ACTIVISION, CRASH TEAM RACING, CTR, CRASH BANDICOOT and CRASH, including Crash Bandicoot and all related characters and contents are trademarks and © Activision Publishing, Inc. Used with permission. Activision has no association with and takes no responsibility for the content in this web site. Site design and written content © Crash Fan Club 2005-2021, unless stated otherwise.