Hírfolyam
Friss bejegyzések
2021.04.06. 11:13
2021.04.03. 18:27
2021.03.30. 11:50
Friss hozzászólások
 
 
Események

Események

2021. március 25.

Crash Bandicoot: On the Run

A Candy Crush készítőitől egy új játék Androidra. Tudj meg többet!

 
2021. március 12.

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Hivatalos! Érkezik a Crash Bandicoot 4: It's About Time Nintendo Switch, PS5 és Xbox Series portja! Tudj meg többet!

2020. október 2.

Crash Bandicoot 4: It's About Time

A Toys for Bob első Crash játéka, mely az eredeti trilógia közvetlen folytatása. Tudj meg többet!

 
Crash Team Racing

Áttekintés

A Crash Team Racing a negyedik rész a Crash Bandicoot sorozatban. Egyfelől ez az első spin-off, másrészt ezzel a résszel vesz búcsút a Naughty Dog a megalkotott sorozattól, ugyanis ez az utolsó Crash-es játék, amit a cég készített. Ez egy gokartversenyes játék, amit a Sony adott ki.

Az űrből jött Nitros Oxide-nak a Földre fáj a foga, gokart versenyt hirdet meg, aminek tétje a Föld sorsa. Crash, Coco, és még Cortex és bandája is gokartba ül, hogy legyőzzék Oxide-ot és megmentsék bolygójukat. Itt tehát mi választunk karaktert magunknak a játék elején, hogy kivel szeretnénk a játék során versenybe szállni. A választható karakterek között van: Crash, Coco, Pura, Polar, Dr. Neo Cortex, N. Gin, Dingodile és Tiny, később pedig megnyitható további hét: Ripper Roo, Papu Papu, Komodo Joe, Pinstripe, Fake Crash, N. Tropy és – egy új karakter – Penta Penguin. A főellenfél tehát itt nem Cortex, hanem Oxide lesz. A játékban kupákat kell nyernünk, amihez értelemszerűen elsőként kell befutnunk. A relics-ek itt is az időre végigjutás szerepét töltik be, illetve CTR Tokeneket is szerezhetünk: A C, T és R betűk a pályák különböző helyein vannak, a játékosnak össze kell gyűjtenie a 3 betűt és elsőként kell beérnie a célba.

A CTR egyik különlegessége, hogy ez az első olyan Crash rész, amivel többen is lehet játszani. Alapvetően egy vagy kettő játékos tud versenybe kelni, de a PlayStation Multitap használatával akár hárman vagy négyen is meg lehet mérkőzni osztott képernyőn. Összesen 15 karakter van, melyből kezdetben csak 8 érhető el, a többieket főellenségek legyőzésével vagy kódokkal lehet megnyitni.

Gyors adatok

 • Megjelenés: 1999. szeptember 30. (NA) / 1999. október (EU) / 1999. december 16. (JP)
 • Műfaj: 3D gokart verseny
 • Módok: single player, multiplayer
 • Platform: PlayStation (Playstation Store-ban is elérhető)
 • Fejlesztő: Naughty Dog
 • Kiadó: Sony Computer Entertainment

Más címek:

 • „CTR” – általános becenév
 • „Crash Banndicoot Racing” – Japán cím
 • „クラッシュ・バンディクー レーシング” – Japán cím leírva

További változatokról bővebben: Crash Team Racing Nitro-Fueled

Történet

A világűr mélységeiből egy űrhajó közeleg a Föld felé. Pilótája egy különös, polipszerű zöld idegen, aki újabb és újabb kihívásokat keresve járja a galaxist. Egy kamerát küld a bolygóra, mellyel felfedi kilétét és szándékait a Földlakóknak. Az idegen neve Nitros Oxide, aki úgy tartja magáról, hogy ő a leggyorsabb versenyző az egész galaxisban. A hobbija megköveteli, hogy bolygóról bolygóra járja a naprendszereket és versenyre keljen más idegen fajokkal.

A szabályok egyszerűek: ha a kihívottak veszítenek, nagy árat fizetnek érte; mégpedig a bolygójukat adják át Oxide-nak. Azt tervezi, hogy a Földből egy óriási parkolót készít, hacsak az ottani versenyzők le nem győzik őt. Nitros Oxide természetesen Crash-ékkel (és ellenfeleikkel) tárgyal a versenyről, akik elfogadják a kihívást, hiszen nincs más választásuk otthonuk megmentésére. Cortex is beleegyezik, de csak azért, hogy senki ne hódítsa el a világuralomra vonatkozó terveit. Mindenki elkezd dolgozni a saját gokartján, majd nem sokkal később a versenyek kezdetét veszik.

Játékmódok

Adventure / Kalandmód

Az Adventure módban egy játékos játszhat. Első körben a játékosan választania kell a következő karakterek közül: Crash Bandicoot, Dr. Neo Cortex, Tiny Tiger, Coco Bandicoot, Dr. N. Gin, Dingodile, Polar és Pura. Attól függően, hogy a játékos jó vagy rossz oldali karaktert választott, Uka Uka vagy Aku Aku lát el minket hasznos tanácsokkal. A játékosnak az összes pályán versenyeznie, és persze nyernie kell, hogy elérjen Oxide bossharcáig. A kaland során CTR Tokeneket és Reliceket is gyűjthetünk (erről lejjebb van bővebb leírás), illetve új karaktereket is megnyithatunk.

Time Trial mód

A Time Trial szintén egyjátékos mód, ahol a játékos az időmérő ellen versenyzik, hogy minél jobb rekordokat érjen el. Time Trial módban nem zavarnak más versenyzők vagy fegyverek, mert egyedül vagy a pályán, szóval fegyveres dobozok sincsenek. A saját ghostod / szellemed ellen is játszhatsz, ha elmented egy menetedet. Ha a játékos jó időt fut egy pályán, kihívhatja N. Tropy szellemét. Ha az összes pályán legyőzzük N. Tropy-t, megnyílik játszható karakterként. N. Tropy legyőzése után Oxide szelleme ellen kell versenyeznünk, ha sikerül minden pályán megvernünk, felnyitjuk a Naughty Dog Scrap Book-ját, amit a főmenüben érünk el.

Arcade

Itt bármelyik pályán játszhatsz bármelyik karakterrel egy gyorsmeccset, 3, 5 vagy 7 kört lehet beállítani a pályákhoz. Ebben a módban már több játékos is játszhat. Single tracken vagy Cup-ban versenyezhetünk, a Cup módban 4-es pályakollekciók vannak, minden verseny végén a helyezésünknek megfelelő pontszámot kapunk és az nyer, aki a legtöbb pontot gyűjtötte.

 • Wumpa Cup: Crash Cove, Tiger Temple, Blizzard Bluff, Coco Park
 • Crystal Cup: Roo's Tubes, Dingo Canyon, Dragon Mines, Sewer Speedway
 • Nitro Cup: Mystery Caves, Papu's Pyramid, Cortex Castle, Tiny Arena
 • Crash Cup: Polar Pass, N. Gin Labs, Hot Air Skyway, Slide Coliseum

VS.

Maximum négy játékos versenyezhet egymás ellen egy pályán, vagy 4 pályán pontokért. Nincsenek botok ebben a módban.
Néhány grafikai részlet és textúra hiányzik ebben a módban, például a Roo's Tubes pálya végénél hiányoznak a gombák, így könnyebben bevehetjük a levágót.

Battle

Maximum négy játékos játszhat egy battle arénában egymás ellen, itt nincs igazi verseny, sokkal inkább a fegyverek használata a fontos. Nagy nyílt pályákon játszhatunk FFA-ban vagy csapatokban egymás ellen. A lényeg, hogy minél előbb levidd az ellenfeled életét nullára, vagy elérjünk egy bizonyos pontszámot, vagy mi szerezzük a legtöbb pontot mielőtt vége a meccsnek. Ebben a módban sincsenek botok, a meccsben megengedett fegyvereket pedig a játékmód elindítása előtt megszabhatjuk. A Parking Lot, Lab Basement és a The North Bowl exkluzív pálya ebben a módban, de előtte Arcade módban kell megnyitni őket.

Nyeremények, jutalmak

Az alábbi jutalmakat Adventure módban kaphatjuk meg:

Trophies (trófeák)

Trófeákat úgy kaphatunk, hogy sima versenyen első helyezettek leszünk. Minden területen össze kell szedned 4 trófeát, hogy hozzáférj a terület főellenségéhez.

Boss Keys (boss kulcsok)

A főellenségek kulcsait úgy kaphatjuk meg, hogy legyőzzük az adott terület főellenfelét. Mind a négy bosst (Ripper Roo, Papu Papu, Komodo Joe és Pinstripe Potoroo) le kell győznünk ahhoz, hogy hozzáférjünk Nitros Oxide versenyéhez.

Relicek

A pályákhoz akkor nyílik meg a Relic Race mód, ha legyőztük az adott terület bossát. Relic Race módban nincsenek botok. A lényege, hogy minél rövidebb idő alatt menjük végig a pályát, közben össze kell törnünk az idődobozokat. Ha mindegyik dobozt összetörjük, kapunk egy Perfect bónuszt, ami levon 10 másodpercet az időnkből.
Háromféle relic van: Sapphire, Gold és Platinum. A Sapphiret a legkönnyebb megszerezni, míg a Platinumot a legnehezebb.
Ha megszerezzük mind a 18 relicet, újra kihívhatjuk Oxideot, és egy alternatív befejező videót láthatunk.

CTR Tokenek

A pályákhoz akkor nyílik meg a CTR Token mód, ha legyőztük az adott terület bossát. 25 token van 5 különböző színben: piros, zöld, kék, sárga és lila. A piros, zöld, kék és sárga tokeneket úgy kaphatjuk meg, hogy összegyűjtjük a pályán a C, T és R betűt, és emellett első helyezést kell elérnünk a pályán. Az említett betűk néha el vannak dugva trükkös helyekre, amihez le kell térnünk az útról, vagy levágókon szerezhetők meg.
A lila tokeneket úgy kaphatjuk meg, ha megnyerjük a Crystal Bonus Roundokat, ahol 20 kristályt kell összeszedni, mielőtt lejár az idő.

Gemek, gyémántok

A Gem Cup-ok akkor nyílnak meg, ha összegyűjtöttünk 4 CTR Tokent ugyanabból a színből. Ezek a bajnokságok hasonlítanak az Arcade módos Cupokhoz, itt is pontokat kapunk a helyezésünktől függően, és akkor nyersz, ha te szerzed a legtöbb pontot. Ha megnyersz egy Gem Cupot, kapsz egy karaktert:

 • Piros Gem Cup: megkapod Ripper Roo-t,
 • Zöld Gem Cup: megkapod Papu Papu-t,
 • Kék Gem Cup: megkapod Komodo Joe-t,
 • Sárga Gem Cup: megkapod Pinstripe Potoroo-t,
 • Lila Gem Cup: megkapod Fake Crash-t.
 
Társalgó

Chat szabályzat ♦ Avatar használata

 
 
#FONTOS# #Bejelentkezés modul!# Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gyorslinkek
Keresés
Hagyj hozzászólást!
Egyéb
 
Szavazás
A Crash Bandicoot 4: It's About Time-mal kapcsolatban.
Kedvenc új maszk?

Lani-Loli
Kapuna-Wa
'Akano
Ika-Ika
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Partnerek

Partnerség szabályok

Crash Bandicoot worldwide

  

Partnereink

        GTAinside - GTA Mods, Addons, Cars, Maps, Skins and more.

További oldalaink

  

 

Properties such as ACTIVISION, CRASH TEAM RACING, CTR, CRASH BANDICOOT and CRASH, including Crash Bandicoot and all related characters and contents are trademarks and © Activision Publishing, Inc. Used with permission. Activision has no association with and takes no responsibility for the content in this web site. Site design and written content © Crash Fan Club 2005-2021, unless stated otherwise.