Hírfolyam
Friss bejegyzések
2021.04.06. 11:13
2021.04.03. 18:27
2021.03.30. 11:50
Friss hozzászólások
 
 
Események

Események

2021. március 25.

Crash Bandicoot: On the Run

A Candy Crush készítőitől egy új játék Androidra. Tudj meg többet!

 
2021. március 12.

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Hivatalos! Érkezik a Crash Bandicoot 4: It's About Time Nintendo Switch, PS5 és Xbox Series portja! Tudj meg többet!

2020. október 2.

Crash Bandicoot 4: It's About Time

A Toys for Bob első Crash játéka, mely az eredeti trilógia közvetlen folytatása. Tudj meg többet!

 
Tawna

Lexikon → Karakterek → Tawna

Tawna egy bandikut leányzó a sorozatból. Ő Crash volt(?) barátnője, aki első megjelenése után hosszú időre felszívódott.

Eddig négy játékban szerepelt: Crash Bandicoot, Crash Boom Bang, N. Sane Trilogy és Crash Team Racing Nitro-Fueled, ezen kívül cameo megjelenéseket kapott a Crash Bandicoot 3 Warped, Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex és Crash Twinsanity játékokban.

Történet, szerepei és kinézetek

Tawna magasabb Crashnél, szőke haját és mellméretét Pamela Anderson színésznőről mintázták, de talán érdemes megemlíteni, hogy külsőre hasonlít Jessica Rabbitre, valamint Crash és Tawna kapcsolata is hasonlít Roger Rabbit és Jessica Rabbitére (Who Framed Roger Rabbit / Roger nyúl a pácban c. film).
Narancssárga és krémszínű szőre van, zöld szemei vannak és kicsi, szőke farka. Öltözéke egy piros, ujjatlan pólóból, kék szoknyából, piros zoknikból és cipőből áll. A Crash Boom Bangben a pólója rózsaszín.

Az N. Sane Trilogyben és a CTR Nitro-Fueledben Tawna pólója lilás beütésű, és fehér körvonallal Crash fejét ábrázolja. Szoknya helyett rövid farmert hord, a zoknijai fehér színűek lettek. A kinézetén is némileg változtattak, kisebb mell és derékméretű lett, életszerűbb testformával.

Crash Bandicoot

Az első Crash játékban, akárcsak Crash, Dr. Neo Cortex és N. Brio kísérletezéseiből jött létre Tawna. Crash elmenekül, kizuhan az ablakból és az N. Sanity szigeten ébred fel, majd elhatározza, hogy megmenti Tawnát ellenségeitől és szembeszáll Cortex-el. Tawnát csaliként használják a játékban, bónuszpálya tokeneket kell gyűjtenünk, hogy aztán a bónuszpályák végén láthassuk, ahogy Tawnát elrabolja Cortex.

Ha Crash elég gemet gyűjt össze, végigmehetünk a The Great Hall pályán, és végre-valahára találkozhatunk Tawnával egy erkélyen, a páros ezután egy nagy madárral elrepül. Miután Crash legyőzi Cortexet, ismét újra együtt lehetünk Tawnával a léghajó tetején, majd lassan haladnak a naplemente felé.

Karaktermodell:

Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back (japán kézikönyv)

A Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back japán kézikönyvéből megtudhatjuk, miért maradt ki Tawna a játékból: Crash és Tawna szakított, Tawna pedig Pinstripe-al randizik. Ez a részlet a mangában is szerepel. Azonban ez az infó csak és kizárólag a japán kézikönyvben és mangában található meg, semmilyen másik változatban nem kapunk magyarázatot Tawna hiányára, és a Naughty Dog sem erősített meg semmit. Tawna karakterét Coco Bandicoot váltotta fel, azóta sincs pontos magyarázat a miértekre.

Crash Bandicoot 3 Warped és Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex

Crashék házában a kandalló tetején látható egy bekeretezett kép Tawnáról.

Crash Twinsanity

Tawna csak cameo megjelenést kap a Moulin Cortex tábláján. Egy kitörölt jelenetben Dingodile és Tawna együtt vacsoráztak volna.

Crash Boom Bang

Tawna egy megnyitható karakter, és ez az első játék, ahol Tawna játszható szereplőként jelent meg.

Karaktermodell:

Crash Mind Over Mutant

Crashék házában van egy poszter Tawnáról.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Szinkronhang: Debi Derryberry

Tawna újra megjelenik az N. Sane Trilogy remasterben. Most már nem olyan elesett a karaktere, az intro jelenetben ugyanis leüt egy labor asszisztenset, mielőtt elfogják, illetve a bónuszpályák végén próbál elmenekülni Cortextől.

Karaktermodell:

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Szinkronhang: Misty Lee

Tawna a legelső Grand Prix szezon alatt érkezett a játékba, a 2019. július 3-án megjelent Nitro Tourral. Vele együtt vált játszható karakterré Isabella, Megumi, Ami és Liz a Nitro Squadból. A CTR Nitro-Fueled az első játék, ahol Tawna megszólal: kiderül, hogy egy kemény, bénaságot nem tűrő női karakter, aki bármilyen áron győzni akar.

Alap statisztikái

Sebesség: 4/7
Gyorsulás: 7/7
Fordulékonyság: 3/7
Stílus: Acceleration (korábban Intermediate)

Akárcsak a többi karakternek, Tawnának is vannak skinjei, a lenti linken megnézheted őket.

Kattints ide a Tawna skinek megtekintéséhez ->>

Karaktermodell:

Crash Bandicoot 4: It's About Time

Tartalom

Manga

Tawna nevét többször is megemlítik, és cameo megjelenéseket kap a Dansu! De Jump! Na Daibouken mangában. Amikor Crash felébred, hogy megkeresse Tawnát, egy levelet talál, amin Tawna azt írja, elment Pinstripehoz. Amikor Crash sír Tawna miatt, összekeveri az őt meglátogató Cocot Tawnával, illetve amikor Crash arról álmodozik, hogy megmenti a világot és ellenállhatatlan lesz, akkor is láthatjuk Tawnát. Tawna kinézete eltérő a mangában, inkább hasonlít egy női anime karakterre, mint korábbi bandicoot kinézetére.

Érdekességek

 • A játékosok gyakran „Tawna Bandicoot”-ként emlegetik őt, a teljes nevét viszont sosem erősítették meg. Csak a CTR Nitro-Fueledben szerepelt először ezzel a teljes névvel.
 • Ha számításba vesszük a Crash Twinsanity kitörölt jelenetét, akkor Tawna eddig 3 karakterrel volt romantikus viszonyban, ez a három karakter: Crash, Pinstripe és Dingodile.
 • A Naughty Dog szerint Tawna Pamela Anderson színésznőről lett mintázva, de hasonlóságokat fedezhetünk fel közte és Jessica Rabbit között is.
 • A Crash Bandicoot első része után a Naughty Dog kivette a játékokból Tawnát, mivel állítólag az Universal Interactive azt akarta, tervezzék újra Tawna kinézetét, mert nem illett bele egy gyerekbarát játékba. Charles Zembillas nyilatkozata szerint a Sony azt akarta, hogy teljesen vegyék ki a karaktert, ez vezetett Coco Bandicoot megjelenéséhez. Tawna kinézetét enyhítették az N. Sane Trilogy és CTR Nitro-Fueled játékokban.
 • Akárcsak a többi fontosabb karakter esetében, Tawnának is van saját bemutatkozója a Crash Bibliában az első részben.
 • Tawna bemutatkozója alapján ő sokkal több karakter volt, mint egy "megmentendő hölgy". Megpróbálta rávenni Briot, hogy forduljon el Cortextől, és lázadást kezdeményezett Cortex csatlósai között. Egy erős, intelligens és független nő, aki bármit megtesz azért, hogy segítsen Crashnek Cortex terveinek megállításában.
 • A fenti szövegből következtetve talán Tawna biztatására hagyta el végre Brio Cortexet a második részre, és dolgozott ellene. Tawna ezáltal egy elég fontos mellékkarakter.
 • A japán Crash Bash endingjében egy szőke bandicoot lányt láthatunk, akit Crash összetéveszt Tawnával. A bandicoot lány külsőre nagyon hasonlít Isabellára, de valójában csak Coco vetítette ki a képet arról, hogyan képzeli el magát felnőttként.
 • Tawna a legelső női karakter a Crash Bandicoot sorozatban.
 • Eredetileg Karmen lett volna a neve.
 • Tawna szoknyája eredetileg zöld lett volna, mielőtt sötétebb kékre cserélték. Az arcán nem lett volna krémszín, így az egész feje narancssárga lett volna. A tervrajzok alapján magassarkú cipőket hordott volna.
 • Egy nem használt Cortex dialógusban Tawna meg lett volna említve a Crash Tag Team Racing-ben.
 • Tawna sosem szólalt meg az első megjelenésétől kezdve, legelőször hivatalosan a Crash Team Racing Nitro-Fueledben szólalt meg.
 • A Skylanders Academy sorozatban megemlítették Tawnát a "The Skylands Are Falling!" epizódban: Crash azt mondja, hogy megy és megmenti őt Cortextől, viszont ebben a sorozatban Crash nem barátnőként, hanem egyszerű barátként gondol Tawnára.
 • Tawna és a trófea lányok az egyetlen olyan leányzók, akiknek látható farkuk van.
 • A Crash Bandicoot: Mutant Island című telefonos játékban rengeteg fába bele van vésve egy szívecske, amiben a „C+T” (valószínűleg Crash + Tawna) betűk olvashatóak.

Megjelenések

Játékok, melyekben Tawna a női nemet erősítette:

 • Crash Bandicoot
 • Crash: Boom, Bang!
 • Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (Crash 1)
 • Crash Team Racing Nitro-Fueled

További háttérszerepek:

 • Crash Bandicoot 3: Warped
 • Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex
 • Crash Twinsanity
 • Crash: Mind over Mutant

A lap tartalmát írta: Dorci [Crash-b] és Wickon.
Az oldal tartalma 100%-os, nem hiányzik róla tartalom és módosításra sem szorul.
Ha mégis észrevettél valami hibát vagy hiányosságot, jelezd a szerkesztőknek. :)

 

 
Társalgó

Chat szabályzat ♦ Avatar használata

 
 
#FONTOS# #Bejelentkezés modul!# Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gyorslinkek
Keresés
Hagyj hozzászólást!
Egyéb
 
Szavazás
A Crash Bandicoot 4: It's About Time-mal kapcsolatban.
Kedvenc új maszk?

Lani-Loli
Kapuna-Wa
'Akano
Ika-Ika
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Partnerek

Partnerség szabályok

Crash Bandicoot worldwide

  

Partnereink

        GTAinside - GTA Mods, Addons, Cars, Maps, Skins and more.

További oldalaink

  

 

Properties such as ACTIVISION, CRASH TEAM RACING, CTR, CRASH BANDICOOT and CRASH, including Crash Bandicoot and all related characters and contents are trademarks and © Activision Publishing, Inc. Used with permission. Activision has no association with and takes no responsibility for the content in this web site. Site design and written content © Crash Fan Club 2005-2021, unless stated otherwise.