Hírfolyam
Friss bejegyzések
2021.04.06. 11:13
2021.04.03. 18:27
2021.03.30. 11:50
Friss hozzászólások
 
 
Események

Események

2021. március 25.

Crash Bandicoot: On the Run

A Candy Crush készítőitől egy új játék Androidra. Tudj meg többet!

 
2021. március 12.

Crash Bandicoot 4: It's About Time - Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Hivatalos! Érkezik a Crash Bandicoot 4: It's About Time Nintendo Switch, PS5 és Xbox Series portja! Tudj meg többet!

2020. október 2.

Crash Bandicoot 4: It's About Time

A Toys for Bob első Crash játéka, mely az eredeti trilógia közvetlen folytatása. Tudj meg többet!

 
Crash más játékokban és filmekben

Mint azt sejthetitek, Crash az igen ismert karakterek közé tartozik. Éppen ezért több más játékban, filmben, sorozatban, stb... találhatóak különféle utalások rá, van ahol pedig konkrét megjelenést is tesz. Ebben a cikkben összegyűjtöttem nektek a legismertebb és legérdekesebb ilyen cameo-szerepeket.

Játékok

Spyro the Dragon, 2: Ripto's Rage, Year of the Dragon: Ezekben a játékokban megtalálható a Crash 3: Warped, CTR és a Crash Bash demójai. Mivel ezek a játékok egymással egy időben jelentek meg, így a Crash játékokban is megtalálhatóak ugyanezen játékok próbaváltozatai.

Spyro: Year of the Dragon: A titkos Crash Bash demó mellett a Haunted Tomb nevű szinten egy találóskérdés lehetséges válaszai között találjuk az „egy bandikut” lehetőséget.

The Legend of Spyro: A New Beginning (DS): Ebben a játékban a Dante's Freezer nevű szinten a háttérben feltűnik Crash Bandicoot. Úgy tűnik, hogy éppen a nyársra kötözve sül a tűz fölött.

The Legend of Spyro: The Eternal Night: Egy befagyott tó alatt látható Crash, de csak a megfelelő szögből látszik.

007: GoldenEye: Úgy tűnik a többi játékgyártó féltékeny volt a bandikut sikerére. A Nintendo 64-re megjelent James Bond játékban az opcionális azték küldetésben olyan kőoszlopok találhatóak, amik Crash-t ábrázolják valamilyen kínzóeszközbe kikötözve. Ha valóban őt festették az oszlopokra az azért ironikus, mert a régi Naughty Dog weboldal állítása szerint a GoldenEye volt a Naughty Dog egyik kedvence.

Ape Escape: Talán véletlen egybeesés, de ebben a játékban van egy majom, akit Uka Ukának hívnak.

Jak & Daxter: The Precursor Legacy: A Naughty Dog első PlayStation 2-es játékának rögtön az elején megjelenik a Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back-ben látható húsevő növények egyike.

Uncharted 3: Drake's Deception: A „Hog Wild” nevű repülőgép a Crash 1 vaddisznós szint nevét viseli. A játékot szintén a Naughty Dog fejlesztette, így ez nem véletlen.

Uncharted 4: A Thief's End: Amikor Nathan és Elena leülnek a kanapéra PlayStation-özni, akkor a Crash Bandicoot első része indul el! Teljesíteni kell a Boulders szint teljes rekreációját, ezúttal pontokért. Elsőre nem sikerül, mivel az egyik kérdőjeles doboz nem ad bónusz életet, de a játék során még egyszer, a vége fele lehetőség van újra megpróbálni, ahol már elegendő pontot lehet összegyűjteni, ha nem halsz meg.

Astro's Playroom (PlayStation 5): Crash Bandicoot és Aku Aku, valamint egy doboz és egy wumpa gyümölcs is szerepel az Astro's Playroom PS5-ös változatában.

Filmek és sorozatok

Skylanders Academy: Ennek a Netflix-es rajzfilmsorozatnak a főszereplője Spyro. Az első évad két részes fináléjában (The Skylands Are Falling! és Crash Landing) feltűnik Crash Bandicoot, aki itt beszél, tipikus ausztráliai akcentussal. A hangját Eric Rogers kölcsönzi, aki ezt a két részt írta. Crash visszatér a harmadik évadban (Raiders of the Lost Arkus, Part 1 és Raiders of the Lost Arkus, Part 2), de ezúttal vele tart Coco is! Itt már Crash hangját Rhys Darby, Coco-ét pedig Tara Strong kölcsönzi.

Angel: Drogyn és Illyria a The Wrath of Cortex-szel játszik az Xbox-on. Még a játék doboza is látható a konzol mellett a TV tetején. Drogyn még utal is a játékra: „Ez egy teszt. Össze kell gyűjtened ezeket a kristályokat. És a gyümölcsöket.”

A Simpson család (The Simpsons): A 10. évad 7. részében (Lisa Gets an A) Lisa Simpson lebetegszik, és egy videojátékkal játszik, aminek a főszereplője Dash Dingo. A játék a Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back egyértelmű paródiája. Egy holografikus fej arra kéri Dash-t, hogy keresse meg a 7 kristály babát, és falja fel őket. Az epizód során még egy gokartversenyzős játék is feltűnik, igaz lepauzálva, de ami kivehető, hogy a Crash Team Racing paródiája akar lenni.

Igen, drágám! (Yes, Dear): Jimmy az első Crash résszel játszik a PlayStation-ön.

Jóbarátok (Friends): A „The One With Monica's Thunder” (7. évad 1. rész) című epizódban Chandler a Crash Team Racing-gel játszik a Hot Air Skyway pályán, Crash-sel.

Felicity: Az egyik szereplő az Orient Express szinten játszik a Crash Warped-ból.

Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story: Ebben a filmben a riporter elég félreérthetően egy GBA-val játszik, a végén pedig felkiált: „Eat my dust, Crash Bandicoot” (Edd a poromat, Crash Bandicoot!). Valószínűleg a Crash Nitro Kart-tal játszhat éppen.

Game Over: Ennek az egyébként borzasztó minőségű rajzfilmnek az első részében az intró után azonnal feltűnik egy tábla, ami tejet reklámoz, mellette pedig Crash látható a Crash Twinsanity-ből. Fene sem érti az összefüggést.

Minizsenik (Baby Geniuses): Az egyik kisbaba a Crash 1-gyel játszik az egyik boltban. A film egyébként a kritikusok mindenidők legrosszabb filmjei közé tartozik, szóval nem biztos, hogy ez pozitív reklám.

A Bermuda-háromszög rejtélye (The Mystery of the Bermuda Triangle): Itt a Crash Nitro Kart-ot láthatjuk mozgás közben, ahogy egy kisgyerek próbál játszani az apjával a GameCube-on. Hogy igazságosak legyünk a faterral szemben, a játék egyjátékos módban fut, szóval nem sok esélye van, de a gyerek szerint így is rosszul csinálja. A kérdés jogos: valóban olyan nehéz lett volna többjátékos módban elindítani azt a vackot?

Lapi egy videót is rögzített a magyar szinkronnal.

Továbbiak

PlayStation 2 tech demo (1999): A PlayStation 2 bemutatóján egy rakás képanyagot játszottak, amit a PlayStation 2 valós idejűleg renderelt. Az egyik ilyen jelenet az volt, hogy Crash egy rakás pingvinnel masíroz egy jégmezőn.

Wickon

 
Társalgó

Chat szabályzat ♦ Avatar használata

 
 
#FONTOS# #Bejelentkezés modul!# Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Gyorslinkek
Keresés
Hagyj hozzászólást!
Egyéb
 
Szavazás
A Crash Bandicoot 4: It's About Time-mal kapcsolatban.
Kedvenc új maszk?

Lani-Loli
Kapuna-Wa
'Akano
Ika-Ika
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Partnerek

Partnerség szabályok

Crash Bandicoot worldwide

  

Partnereink

        GTAinside - GTA Mods, Addons, Cars, Maps, Skins and more.

További oldalaink

  

 

Properties such as ACTIVISION, CRASH TEAM RACING, CTR, CRASH BANDICOOT and CRASH, including Crash Bandicoot and all related characters and contents are trademarks and © Activision Publishing, Inc. Used with permission. Activision has no association with and takes no responsibility for the content in this web site. Site design and written content © Crash Fan Club 2005-2021, unless stated otherwise.